Véleményem szerint ősszel érkezik az új designnal ellátott Apple Watch X – érdemes-e még addig órát venni?

Eredetileg itt jelent meg: Véleményem szerint ősszel érkezik az új designnal ellátott Apple Watch X – érdemes-e még addig órát venni? - Szifon.com

Az év eleje óta arról szólnak az hírek, hogy mivel idén lesz 10 éves az Apple Watch, bizony az Apple egy hatalmas frissítéssel örvendezteti meg a felhasználóit, ami minden bizonnyal fog kapni hideget és meleget is. Ugyan ezek még mindig csak pletykák, tehát biztosra csak akkor vehetjük, amikor az Apple bemutatja, vagy valami kiszivárog a…

Nálam pont a cserén lesz kb az idő, persze ha valóban kap vmi nekem tetsző külsőt, pl vékonyabb lesz végre, na meg vmi jóságot is tudásban, ami hasznos. Eddig volt S1, majd S4, utána S4 LTE és most az S7 LTE, azaz várom mit tolnak elénk.

Én azt gondolom

Ha benne lesz a vérnyomásmérés lehetősége cserélek!

Series 2 óta van watch-om jelenleg egy acél 8-as amit nagyon szeretek, de időközben lett egy Garmin is edzéshez, teljesen más világ… Nagyon oda kellene tenni magát az Apple-nek…
És azt is had említsem meg, hogy a másél éves Watch-nak 88%-os az aksija :no_mouth:

A gyorstöltés eszi meg az akkut sztem jobban mint a régieket, bár ki tudja mit is mókolnak Apple-nél a háttérben. Mert ugye elvileg újabb jobb akkukémiák és mégis rövidebb ideig tartanak :question:

MEsélj már erről a garminról és edzésről, miben más? Miben tud többet, mondjuk egy futás vagy sétálás, bringázás esetén?

Magánba írtam egy hosszabbat. A lényeg, hogy nem csak leméri a dolgokat hanem normális visszajelzést ad mindenről. Alvás, edzés, stressz stb. és persze ajánlásokat ad mennyit kéne pihenni, mennyit és milyen típusú edzést kellene végezni stb.
A minap miért ne alapon indítottam egy súlyzós edzést amikor fekvőtámaszt csináltam. Szépen számolta a fekvőtámaszok számát és az edzés végén a telón az összesítésben saját testsúlyos fekvőtámaszként jelent meg és persze jelölve volt mely izomcsoportokra volt hatással… Én csak elindítottam és leállítottam.

És akkor az én vesszőparipámat, az akku üzemidejét még nem is említették. Elég csak egyszer elutazni 5 napra, otthon felejtett töltővel.

Ilyenkor mindig eszembejut megkerdezni, hogy mi a helyzet a telefon, a tablet es a laptop toltojevel? :smiley: Azok is mukodnek 5 napig tolto nelkul? :smiley:

1 kedvelés

Azoknak annyira nem specifikus (már) a töltőjük. De igen. Ha azok eszedbe jutnak ennek is eszedbe kéne.

Az összes telefon, tablet, laptop, ami nálam van, mind tölthető egyetlen USB C-s töltővel. A Garmint elég 2,5-3 hetente feltölteni, amivel annyira nem tud versenyezni az AW, hogy 2 éve ott pihen a fiókban. Egyébként véletlen maradt otthon, én úgy emlékeztem, hogy eltettem, de mégsem. És itt még azt sem lehet megtenni, vagy legalábbis nem tudok róla, mint az asszony Samsung órájánál, hogy a telefonjáról inverz töltéssel fel lehet tölteni az órát.

Node, ha azt az egyetlen egy toltot elrakod, akkor az ora toltojet miert nem? En mondjuk tobb toltot viszek mindig, mert nem akarom hogy azon kelljen gondolkodnom, hogy mit toltsek most, mert tobb eszkoz is sorba all, de csak 1 tolto van nalam.

A Garmin orait szerintem, folosleges idekeverni, mert nem hasonlithato ossze egy Apple oraval. A Garmin orajan nem fogok Facetime hivast inditani, es Mastodon klienst sem tudok ra telepiteni, igy szerintem a hasznalhatosaga alulrol surolja a semmit.

Mint írtam, úgy emlékeztem, hogy elraktam. Egyébként mivel egy rakás töltő van itthon, így egy C-s laptoptöltőt ki sem vesszük az utitáskából, így nem tudjuk otthon felejteni. Valamint ha elmegyünk egy hétre pihenni, azt nem azért tesszük, hogy tabletet, laptopot nyomkodjunk naphosszat, hanem hogy kiránduljunk, túrázzunk. Nálunk ilyenkor 1 hét alatt nem merül annyit a készülék pár utiterv, nyitvatartás megtekintésével, hogy egyszer is rá kelljen dugni a töltőt. Tehát ha az a töltő otthon maradna, legfeljebb a telefon lenne gondban, de az meg tölthető a kocsiban az utazás alatt. De hát hívőkkel nehéz vitázni.

Tehat, azert nem felejted el azt az egy szem toltot, mert van belole extra a taskaban. Akkor miert nincs az oratoltobol is egy extra? Ugyonennyi erovel, a Garmin orad is elfelejtheted tolteni indulas elott, igy hiaba birna 5 napot, ha abbol 4-et mar elhasznaltal :smiley:

Mert siman elmegy két hetet pedig pulzusmérés az 0-24! Nem 10 percenkent mér és ennek ellenére 20-30 perces adatok vannak idönként a watch facen….
incoming-B15DF484-BD31-440C-B4EB-F8BE1468674D
incoming-98BD5F28-D006-49EA-A861-FF7117B98FFB

Kb 5 mp alatt ezt találtam: [Vásárlás: VEGER Univerzális hálózati gyors töltőfej, Type-C / USB + wireless töltő Apple Watch, fehér, 20W, Veger Mobiltelefon töltő árak összehasonlítása, Univerzális hálózati gyors töltőfej Type C USB wireless töltő Apple Watch fehér 20 W Veger boltok]

A Garmin úgy van beállítva, hogy szól amikor a töltöttség 25%-ra csökken, és onnantól már csak 4 napot bír normál üzemben, vagy átállhatok energiatakarékos módra, akkor 8 nap. Alapból bír 2,5 hetet, ebből kifolyólag ilyen meglepetés nem tud érni.

Köszönöm, ez valóban jó lett volna 2 évvel ezelőtt, de én teljes mértékben átálltam a Garminra, semmi sem hiányzik az AW funkcióiból, hívást sem az óráról indítok, és egy azóta fiókban fekvő órához már nincs értelme semmit sem venni.

Annak ellenére, hogy nem szoktam picsogni emiatt, mégis azt kell mondanom az óra töltője egy szép állomásban (több készülég egy helyen tölthető) van nekem, amit nem szeretek kibelezni ha utazni kell, így nekem kényelmetlen, az egész állomást pedig nyilván nem utaztatom. Túlélhető, de azért messze nem kényelmes.