Vízálló-e az iPhone X, XS, XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro és Pro Max?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/09/11/vizallo-e-az-iphone-x-xs-xs-max-iphone-11-iphone-11-pro-es-pro-max/

El nem tudjátok képzelni, hogy mennyi készülékkel találkoznak az iPhone szervizek azzal mondattal kezdve, hogy “de hát az Apple azt mondta, vízálló az iPhone!”… A lehető legnagyobb kárt azzal okozhatjuk, ha az iPhone-t vízbe merítjük, legyen szó akár iPhone X-ről, XS-ről, iPhone 11-ről vagy iPhone 11 Pro-ról. Sajnos az Apple jogilag ugyan nem, de gyakorlatilag…

Nekem az XS minimális víztől beázott. Csak megmostam a külsejét poros munka után . Csere lett , gariba. Nem vettek észre …

akkor szerencséd volt. ha az indikátor nem színeződött el, akkor cserélik, függetlenül attól, hogy egyébként látszik-e ázásnyom vagy sem.

Akkor ez a rész egy kibaszott nagy bullshit. :grin:

“ 1. Az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max por-, csepp- és vízálló. A vizsgálatokat ellenőrzött laboratóriumi körülmények között végeztük. A készülék az IEC 60529 szabvány szerint IP68-as besorolású (legfeljebb 4 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe). A por-, csepp- és vízállóság mértéke nem állandó jellemző. A készülékek ellenálló képessége a természetes elhasználódás eredményeként csökkenhet. Az iPhone-t nedves állapotban tilos tölteni. A használati útmutató írja le, hogyan kell megtisztítani és megszárítani a készüléket. A folyadékok okozta károkra a jótállás nem érvényes.”

a laborkörülmények között valóban teljesítheti ezt a feltételt. csak a való életben nem laborkörülmények vannak.

En egy Iphone 8+ keszulekkel voltam 3 hete a palatinuson. Telefon vegig a zsebemben volt. Nem azott be, birta rendesen.

En többször is használtam az iphone 8 omat medencében víz alatti képek videók készítésére. Persze nem tul sokáig és nem mélyen Szerencsére soha nem volt komolyabb baj, kivéve hogy egyszer utánna nem ismerte fel az usb kábelt és nem akart tölteni, pedig előtte szárítottam, fújkáltam stb…de egy pár óra múlva helyre jött.Azóta igyekszem, hogy a lightning csatlakozot többnyire a víz felett tartsam, csak a telefont felig vizallá téve kamerázok. Így rendben van nem ázik be.

Oda van írva a legvégére a lényeg. Hogy a beázásra a jótállás nem érvényes.

Egyszerű a képlet. Hivatalosan ki kellene bírnia a 2-4 méteres mélységet 30 percig beázás nélkül, de mivel millió oka lehet, hogy mégis beázik (sérülés, elöregszenek a gumik, kemikáliák miatt szétesik a tömítés, nagy nyomású víz, stb.) ezért eszük ágában sincs rá garit vállalni, mert bizonyítani úgy sem lehetne, hogy mitől ázott be.

Egyetértek. A reklám és a leírás azt sugallja, hogy viheted vízbe, de ha nem bírja ki, arra felelősséget nem vállalnak. Értem én, ahány helyzet, annyi hibalehetőség, de ez így ebben a formában a fogyasztó megtévesztése. Szerintem. Persze eszembe nem jut vízbe vinni, de ha azt mondják, hogy vízálló, akkor miért ne? Ebben az esetben nehéz ügy a jótállás…

itt a lenyeg: garit azert sem vallalnak mert nem lehet bizonyitani hogy a telefon volt rossz (osszerakas/etc) vagy tul melyre tul sokaig vitte az ember - es itt a tul melyet baromi egyszeru elerni. Majd ha annyira vizallo lesz az iPhone mint a watch series2-3-4 akkor esetleg maskepp fognak a beazashoz hozzaallni. Mert egy 50 melysegnek megfelelo nyomast azert nem trivialis egy medenceben elerni, tengeren sem buvarkodik sok ember…

Watchnal sem garancia a beazas. Sott, a legtobb oranal, ami water resist, ott sem. Erre az esetre szinten jo megoldas az AppleCare+ vasarlas.

Én most augusztusban használtam 4-5 órán át esőben az Xs-t. Párpercenként elővettem, hogy készítsek néhány fotót. Aztán kb 4 óra elteltével észrevettem, hogy nem működik a Face ID. Majd fél órára rá elkezdett időnként becsíkozni a kijelző és a fényerőt is össze-vissza állítgatta. Épp amerikai nyaraláson voltam, felhívtam az Apple supportot, ők gyorsan adtak időpontot közeli Apple store-ba 1 órán belül. Az Apple storeban szoftveres diagnosztika után kaptam egy új telefont. Szerencsém, hogy még garis volt a telefon, különben $550-ba került volna. Nagyon bosszantó, hogy ennyitől beázott, a régi 7-esemet víz alá is merítettem, és nem lett semmi baja, pedig az sokkal gyengépp vízállósági besorolást kapott. Ez az IP68-as Xs egy kis esőtől beázott.

Jó, de mondjuk egy water resistant óránál még csak kézmosáshoz is ajánlják, hogy vedd le az órát, a watch meg 50m resistant. De, ha már azt mondják, hogy IP68 akkor legalább lenne egy opció , hogy beázás esetén mondjuk 99dollárért cserélik a telefont. Vagy esetleg egy nyomásérzékelö a telefonban ami megmutatja, hogy mekkora víznyomás érte a telefont. :slight_smile:

S10+ számtalanszor merítettem víz alá, tisztitani, semmi baja, pár napja esett Pesten, akkor se… a Galaxy Watchal pedig úszok, szaunázok, ott túlmelegedett és kikapcsolt nyilván de lehűlt és ment tovább. A Samsungnál az ip 68 tényleg az.

A másik meg a vízálló és vízhatlan sem ugyanaz.

Hát igen, a Samsungnál 10/9-nél nem ázik be a telefon Apple-nél ez 10/3 mondjuk. Ők valamit ebben jobban csinálnak :smiley:

Vajon hány ember fogja visszavinni, hogy “bocsi, beázott”, ha a Telenornak sikerül ezzel reklámoznia? :smiley:

az Apple is ezzel reklámozza. a kérdés, hogy ténylegesen beázik-e majd, vagy sem. de az Apple még ebből a reklámból is kibújhat azzal, hogy ez csak ráfröccsenő víz, ami egyetlen pillanatig van csak rajta, és nem folyamatosan van a víz alatt a készülék.