Vízállósági és törésteszten az iPhone XS és XS Max (videók)


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/24/vizallosagi-es-toresteszten-az-iphone-xs-es-xs-max-videok/

Az elmúlt egy évben sorra jöttek a panaszok, hogy az iPhone X esetén az üveg nem éppen törésálló, és a karcokat sem veti meg. Mindannyian tudjuk, hogy nézhet ki az üveg hátlap tok nélkül 1 év után, de még tokban is előfordulhatnak karcok a tok és a hátlap közé bekerülő porszemek miatt. Az Apple idén…


#2

Hehe, mindig az aktuális modell kapja a legeslegellenállóbb üveget :D. Gondolom ugyanaz amúgy mint amit a tavalyi modellhez használtak. Ennyi pénzért legalább a hátulja lehetne zafírüvegből, mert az elég gáz, hogy veszek egy telefont 400 ezerért és be kell bugyolálnom, ha nem akarom az első nap (normál használat mellett) összekarcolni.
Anno miután megvettem a 8-at - mivel beszoptam a marketingdumát - gondoltam legyen ez az első telefon amire nem teszek kijelzővédőt; a kijelző egy hét alatt tele volt karcokkal, de ami a legmeglepőbb, az az, hogy a hátulján úgy lett egy fél centis karc, hogy végig gyári tokban volt a telefon.
Szóval jöhetnek ezzel a bullshit dumával, hogy így erősebb üveg, úgy erősebb üveg, aki ezt egyszer megette az többet biztosan nem fogja…


#3

Ami viszont vicces, hogy a csájnából rendelt teli üveglap 4 hónapos használat után karcmentes (1000HUF/db). Lehet kici occo kinaiaktól kellene tanulniuk, hogy kell karcálló üveget gyártani…


#4

Tíz éve iPhone-t használok, soha nem volta rajtuk semmilyen fólia, csak tok. Mindig karcmentesen adtam el őket.:blush: Szóval: a “normál használat” is sokféle lehet…:wink:


#5

Hidd el eléggé vigyázok a dolgaimra, betegesen is…
A normál használat mellett normál használatot értek…

És ugye nem baj, ha nem hiszem el, hogy fólia nélkül karcmentesek maradtak a telefonjaid?


#6

Megtudom erositeni. i6 plust hasznalom miota piacra kerult, sosem latott semmi foliat es csak egyetlen mikro karc van az uvegen az evek soran. Tehat sokban fugg a juzertol a dolog.


#7

Ezt én is nehezen hiszem el, hogy karcmentes marad ha nem rakja tokba és fóliába.
Én se használok tokot, de fóliát igen és valahogy sose ússza meg a karcokat. :smiley:
Márt attól karcos lesz a hátulja ha az ember leteszi az asztalra vagy kicsit megcsúszik valamin.


#8

@Agent_H, @farkas63: én sosem teszem le szimplán egy asztalra, amin bármi por vagy kosz lehet, mert ahogyan @farkas63 írod is, az asztalon megcsúsztatva meg lehet karcolni. ha aláteszel bármit, egy szalvétát, stb., akkor ezeket a karcokat meg lehet előzni. egy Spigen tokot használok most.

kijelző: mivel az iPhone X megjelenésekor még nem volt kéznél üvegfólia, így nem tettem rá, és azóta sem került rá. a 4s, 6s, 7 esetén mind volt rajtuk üvegfólia, az 5s-en, és most a X-en nincs.

szerencsére semmi karc nincs rajta, egyedül talán a tükörfényesre polírozott keretén vannak hajszálkarcok, amit a tok és a készülék közé beszorult porszemek okozhattak a tok leszedése során, de az meg lepolírozható, mint a rozsdamentesacél Apple Watch esetén.


#9

Elég annyi, hogy miután beszállsz az autódba nem törlöd le az ujjad és a rátapadt por már meg is karcolta, elég életszerű szerintem…

Az Xs mitől lett karcos? Gondolom vigyáztatok rá?!
Ez az erős üveg csak egy marketing duma, semmi más.


#10

használom kocsiban is, navigációra, de én egyszerűen megtörlöm a kezem, ha érzem, hogy van rátapadva por. egyetlen mozdulat, és sokat segít a megelőzésben.


#11

Akkor én vagyok a hülye, bocs!


#12

én ilyet nem állítottam! de sajnos ezt csak aktívan megelőzni lehet jelenleg, mert ugye az üveget gyakorlatilag nem tudod polírozni. :frowning: (jó, megfelelő eszközökkel van rá lehetőség, de azzal értelemszerűen sérül az oleofób bevonat is, tehát akkor az egész üveget újra kell bevonatozni, és így gyakorlat hiányában sokkal több kár okozható vele, mint békén hagyva. a hátlap egy fokkal egyszerűbb.)


#13

Az erős üveg nem azt jelenti, hogy karcálló.


#14

Az a gondom ezzel, ha egy termeket hiperszuper legeslegjobb uveggel hirdetnek (nemolcson), es ezt a bullshitet ki is emelik egy keynote-on akkor ne kelljen mar tisztaszobai korulmenyeket biztositani ahhoz, hogy egy hivast fel tudjak venni rajt anelkul, hogy megkarcolodna, nyilvan ez ki van sarkitva de, gondolom a lenyeg ertheto…


#15

Hát ez nagyon ki volt sarkítva. Mikor a kocsiba beszállok sokszor nem poros.hanem “tökig” koszos a kezem. Fizikai munkát végzek, nem mondom hogy patika állapotú, de messze van még a karcostól. A marketing duma pedig legalább ugyanannyira szólt a kínai olcsóról mint erről. Arra nem is kell vigyáznod és úgy is patika :wink:


#16

A kínai marketing duma akkor állná meg a helyét ha konkrét típust írtam volna de ilyet nem olvastál, a többit leszámítva így van, érdekes, ugye?


#17

Bár neked címezve de mindenkinek írom. Teljesen mindegy hogy mit is közölnek le milyen cikket, mindig lesznek olyanok akik ezeket szívesen olvassák, de mindig lesznek olyanok akik kihasználva ezt, próbálják negatív oldalról megközelíteni. Én úgy gondolom hogy ez most is csak a “túlárazott” készülékkel kapcsolatos problémája az irigyeknek. De kérdem én… Mi is van itt túlárazva? Gondoljunk bele egy közel nem ennyit tudó kínai, pl. a huewei P20-as több mint 200 000 Ft ba kerül nálunk. Jó tudom az karcmentes valóban és nemcsak marketingduma, de had döntsem el én hogy melyiket is szeretném, hogy melyiket tudom megvásárolni. Köszönöm.


#18

:smiley:
Hidd el senkit nem érdekel, hogy mire költöd a pénzed engem legkevésbe :smiley:
Amit én kifogásoltam az az, ha már kiadok ( és ezt egyes szám első személyben írtam - csak meg kellett volna érteni) egy valag pénzt egy termékért akkor hadd legyenek már elvárásaim azzal kapcsolatban… Ja és mielőtt, még irigyebb leszek, nem kell összekuporgatnom az árát, és hitelt se kell felvennem, hogy megvehessem az épp aktuális csúcsakármitelefont. Az meg hogy a P20 hogy jött ide végképp nem értem. De te biztos tudod.


#19

Gyorsan be is fejezném akkor ezt a beszélgetést még mielőtt nagyon elkanyarodnánk. Mindenkitől bocsánat az offért és nagyon örülök hogy nem kell összekuporgatni az árát. :wink: ( megnéztem az árgépen)


#20

Hát én nem tudom,decemberben vettem egy x-et. Azonnal kapott üvegfóliát,szilikon tokot. Kb 2 hónap után a fényes kereten lett rengeteg karc. Úgy alakult,hogy 3 hete gariban ki kellett cseréltetnem. Szintén fólia sokkal drágább szilikon tok! Az eredmény ugyan az! Karcok a kereten. Az eleje,hátulja makulátlan,de a keret minőségen aluli.