VoLTE a Vodafonnál iPhone-ra

Szerintem az Apple-nek kell beletennie az operációs rendszer részeként, amennyiben az adott telco rábólint, vagy odaadja a kész profilt nekik.

Laikusként fentebb én is ezt valószínűsítettem.

1 kedvelés

@Nem_Tom, @Burgatshow: a szolgáltatónak kell előkészíteni a bundle-t az Apple számára, akik aztán egyrészt az iOS frissítésének részeként beleteszik a rendszerbe, illetve még azelőtt is frissíthetőek a beállítások OTA segítségével.

utóbbi esetben az adott szolgáltatóhoz tartozó, a készüléken meglévőnél frissebb IPCC-t tölti le a készülék az Apple szerveréről, és teszi fel a készülékre.

a készüléken alapból fent lévő, jelen esetben akár béta bundle-t magát nem tudod lementeni teljes fájlrendszer-hozzáférés, vagy az IPSW-ből a rendszert tartalmazó, titkosított DMG-ből való kibontás nélkül, így nincs jelenleg mit és hogyan összehasonlítani.

Az iOS alapbol tartalmaz bundlekat, de kesobb ezek frissiteskent is johetnek teljesen fuggetlenul az operacios rendszer frissitesektol.

Gondolom ehhez a jelenséghez tartozik a “Carrier Settings Update” felugró ablak.

pontosan.

1 kedvelés

Köszönöm mindenkinek, kezd összeállni a kép.
Még annyi, hogy amikor beszéltem a voda ügyfélszolgálatával, akkor kérdeztem, hogy hogyan fogunk értesülni, ha elérhető lesz a VoLTE, azt mondták, hogy kapni fogunk SMS-t róla és utána automatikusan elérhetővé válik (nyilván az általatok leírtak szerint).

IOS13 + Vodafone + Carrier Bundle 37 + Vodafone ügyfélszolgálat kérésemre bekapcsolta a VoLTE lehetőséget.

Az IOS13 menüben ez fogadott:

Most akkor mi is van???
Van valaki hasonló cipőben?

És most is megy, hogy már normál IOS13 van?
Mert nekem fura dolgokat mutat.

HURRÁ !!!
Úgy tűnik, hogy megy a VoLTE a Vodán

(az IOS13 + Vodafone HU 37.0 + iPhoneX + Voda ügyfélszolgálaton kért VoLTE bekapcsolás kombó esetén).
Teszthívásom felépülése 2-3 mp-cel gyorsabb és beszélgetés közben végre van net kapcsolat.

A Vodafone teljesen lebontotta a net kapcsolatot amikor hívás volt? Ez nagyon gáz. A Telenornál csak visszakapcsol 3G-re de van net ugyanúgy.

ennél az a jobb, amikor dual SIM van, és a mobilnet épp a másik kártyán van, mint amin éppen hívnak. na az ellen még a VoLTE sem véd. :smiley:

1 kedvelés

Ha az iPhone menüjében 2G, 3G, 4G választási lehetőségek közül a 4G-re állítottad az adatkapcsolatot, akkor bizony a beszélgetés alatt nem volt net (iPhone-Vodafone relációban én nem tapasztaltam, hogy vissza tud kapcsolni beszélgetés közbenj, ez pedig pl. kocsiban egy hosszabb beszélgetés alatt elég kellemetlen (nem frissül a forgalmi helyzettel a navi, nem tudsz róla, hogy megjött egy fontos e-mail-ed, imassage-d, stb).

Jól rémlik, hogy az iPhone esetén ez a dual SIM dolog, messze nem azt tudja amit a versenytársak már régóta? Tudsz erről pár mondatot írni vagy egy linket adni?

Szóval a részedről ugye ez csak egy epés megjegyzés volt?

DSDS, dual SIM dual standby van az iPhone esetén, tehát ha az egyik kártyán hívás van folyamatban, a másik kártya nem érhető el.

Köszi a gyors választ.
Gondolom ez vmi fizikai limitációból fakad (pl. nincs duplikált rádiós egység, antenna). Van arról infód, hogy ez változott volna az iPhone Pro esetén?

nincs benne dupla modem, azért csak DSDS. az Apple nem közölte, hogy ez változott volna az iPhone 11-ben.

Mivel a 11-es technikai oldalán is fel van tüntetve a DSDS, egészen biztosan nem változott. :frowning:

Köszi a szomorú infót
:frowning:
Talán majd a következő iPhone generáció…

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.