WWDC20: az Apple bemutatta az iOS 14-et – widgetek a főképernyőn, App Library és még sok más

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/23/wwdc20-az-apple-bemutatta-az-ios-14-et-widgetek-a-fokepernyon-app-library-es-meg-sok-mas/

Az Apple a WWDC-n bemutatta az iOS 14-et, ami a szokásoknak megfelelően ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már ma letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni. Az iOS 14 esetén az Apple 11 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel.…

1 kedvelés

Az iOS amúgy tényleg nagyon szuper lesz és végre megint egy óriási frissítés. Egy dolog amúgy szúrta a szememet , de nagyon. Beleteszik a térképbe az elektromos útvonal lehetőségét amit a BMW meg Forddal kezdtek el. Aztán a Car Key-t meg demózák egy 540i-vel, ami még csak bem is plug-in hybrid, nem hiszem el, hogy nem tudtak volna egy iX3-at, ami elektromos összehozni közösen erre a bemutatóra, amivel a térképet meg a kulcsot is be lehetett volna mutatni. Ja és a Maps-ba belerakták a a töltőket akkor már az Apple Pay-el való fízetés is lehetetne mellé! Na mindegy ez tényleg csak egy aprósság.
A cikk amúgy nagyon jó és áttekinthetőre sikerült :+1:

Sziasztok. Tetszik ez a widgetes újítás, bár nem vagyok egy nagy használó. Ezt az app library-t ki lehet majd kapcsolni? Szeretem én elrendezni az ikonjaimat. A Safari, hogy fogja monotorozni a mentett jelszavaim? Ez engem kissè aggaszt.

Az jó, hogy a Safari tud majd fordítani, de természetesen a magyar ebből is kimarad. Éppen ezért, még ennél is jobb, hogy most már lecserélhető a Chrome-ra, amelyik már évek óta tud fordítani, magyarul is.

Fent van már valakinek? Vagy annyira meglepő, hogy le sem tudta még írni az első benyomásait? :grinning:

Na végre. Jó irányba mozdulnak a dolgok az Apple-nél. Rengeteg jó funkció lesz bár lesz benne számomra felesleges is. De csak így tovább.!

Nyugtassatok meg, hogy ez az app library ugye valami kulon cucc lesz, es nem a fokepernyomet b…a szet? Fordito varos, a tobbi meeh.

Én felraktam Iphonera(7+), iPadre(2018 Pro) és Mac-re is (2015 Pro). Elképesztően szép.
iPhoneom soha nem volt még ilyen gyors mint most. Stabil. Widgetek nagyon szép csak még kevés. Majd ha appoknak a widgetét is ki lehet rakni nagyon baba lesz. És a legfontosabb, ha nem akarsz widgetet kirakni, akkor nem raksz :smiley: ha nem akarsz app libraryt nem csinálsz. Megnyugtatok mindenkit.


iPad OS szinte majdnem ugyanaz. Sok változás nincsen.
A Big Sur gyerekek pedig valami elképesztő. Iszonyat szép, a dizájn első osztály. Dock gyönyörű, csak még furcsa, de kicsit az oldschool és az új flat keveréke. Nem hiszem el, hogy a macOS ellopta a showt. Végre. :slight_smile:

1 kedvelés

OPERA messze jobb mint a Chrome és az is tud fordítani…

Opera, mint olyan, nincs, csak Opera Touch van. Egyébként ízlések és pofonok…
A lényeg, hogy a Safari nem tud fordítani (magyarra legalábbis nem), de már lecserélhető.
A térképet is le lehet cserélni? Mert az eredeti kissé USA központú.

Arról esetleg tud valaki valamit, hogy a HomeKit platform átdolgozása milyen változásokat hoz? Két dolog érdekel különösen: egyrészt az egyedileg készített eszközökben történik-e módosítás, másrészt olyan eszközök, amik egyébként a Google és az Amazon rendszerével kompatibilisek, esetleg megnyílhat előttük az út? (Pl Sonoff). Nyilván sejtem, hogy az fenekestül felforgatná a piacot, viszont a jelenlegi rendszerben iszonyú sok eszközt kizárnak a rendszerből, amivel eléggé erősen tolódik a piac a másik két nagy szereplő irányába. Ezért remélem, hogy ez a meglehetősen szűkszavú, de annál többet sejtető bejelentés tényleg jelentősebb változásokat hoz.
Anno volt itt egy egész korrekt összefoglaló a HomeBridge rendszerről, azonban azóta sokminden változott, van lehetőség natív eszközök készítésére. Szívesen olvasnék itt megint egy hasonló cikket a témáról!

Nem értem a kérdést. Kizárólag a cégtől függ, hogy támogatja-e a HomeKit-et. Ehhez az Apple-nek semmi köze, ő megadja mi kell a HomeKit-hez a cég pedig megoldja és HomeKit-képes lesz.

Gondolom azért Amazon, Google ready egy termék és nem HomeKit mert jóval nehezebb megfelelni minden szempontból az Apple-nek, Privacy és egyéb dolgok miatt. Amúgy a HomeKit még mindig eléggé gyerekcipő ház automatizálás terén.

Ahhoz képest, hogy sok változás lett és beta 1, nagyon jó az új iOS 14. Nálam hasít, nem melegszik, minden telepített appom működik. Ez alól csak a Shortcuts a kivétel, ott pár parancs nem működik megfelelően, vagy sehogy sem, de erre számítottam is. (pl Media Grabber)

A WatchOS is nagyon jó lett így elsőre.

Na pont ez az; a tegnapi bejelentésen új standardet emlegettek, illetve “With HomeKit, we’ve given developers a robust framework … but we want to make it even easier to build products that work across more homes. So we formed an alliance and partnered with Amazon, Google and other industry leaders to define a new interoperability standard for the smart home. ”
Na ebből gondolom, hogy ez jelentősebb változásokat hozhat, ennek érdekelne a mibenléte.
Azt értem, hogy a gyártó döntése volt, hogy megoldja a támogatást, vagy sem. Kezdetben emlékeim szerint még egy MFi IC is kellett az eszközökhöz, mára szerencsére az is elkopott. Azonban ha a platformok ennyire távol esnek egymástól, akkor egy-egy pici eszközben szinte lehetetlen egyidejűleg megoldani több platform támogatását a véges kapacitások miatt. Ebben adtak némi reményt a fenti sorok.
Kiegészítés: “We open-sourced HomeKit to ensure its ease of use and privacy are core to this effort. And any accessory using HomeKit or this new standard will work incredibly well across all your Apple devices.”

Nem fogja latni a jelszavaidat. Olyasmi szolgaltatas lesz mint a https://haveibeenpwned.com/ vagy amit a 1Password csinal.

A gyorsasága lehet a méretéből adódik, mert csak néztem nagyot, hogy kisebb lett mint az elődei, ahogy emléxem. Valszinű, hogy sok dolgot megoldottak okosabban és ezért is merik kiadni a régi vasakra is. Hiszen a 6S már eléggé megette a kenyere javát, az SE-vel együtt, azt mejd a páromén meg is nézem ha kijön a public, de a dev-et lehet ma feltolom én is ha ennyi jót olvasok róla. Ha meg nem jó visszakerül a 13.6B.

ahaaa értem. Hát nyilván ha több enyhítést ad az Apple, akkor esélyes, hogy több gyártó fogja támogatni, a már meglévő hardverében is nem csak újban.

@dokk viber lefagy azonnal, használhatatlan. Messengerrel is gondok vannak

@zsozsobasa nekem mindkettő hibátlanul működik.

iPhone X, patentül működik a beta. Eddig egy hibával sem találkoztam tegnap este óta. Appok is működnek mind.