WWDC25: ezeket az újdonságokat emeli ki az oldalán az Apple az iOS 26-ról

nem. normál módban. de úgy csak a készüléken lévő verzióval megegyezőt tudsz visszatenni, vagy annál újabbat.

a készüléken futónál korábbi visszarakásához helyreállítási módba kell tenned a készülékt.

Lehet. Ebből is látszik mennyire ritkán kell ilyent csinálni, pedig mindig a legújabb beta-k voltak sok éve a telóimon és tán 3x kellett visszatennem a régit és akkor persze olyan hiba miatt ami miatt csak a DFU játszott, a két legutóbbi 18-asnál, a régebbi meg nem is emléxem mikor olyan régen volt, kb 5S idején, vagy az XS-nél, egyik se ma volt :slight_smile:

Bocsi jadeye de most ellened kell szoljak mert lehet dfu nelkul is visszarakni rendszert hisz en se raktam dfu-ba es siman visszarakta.
annyi, hogy resetelni kell a rendszert es utana letoltott ipsw fajlt betallozni neki.
De lehet nekem volt csak baromi mazlim vele.

írd le, pontosan mit jelent az esetedben az, hogy “resetelni kell a rendszert”.

ha ez az összes tartalom, beállítás törlése opció volt, akkor a készülék aktiválási módba került, ami ugye nem helyreállítási mód, és a gép ilyenkor fel kell dobja, hogy nem teheted fel a kiválasztott verziót, mert a készüléken annál újabb van.

helyreállítási illetve DFU módban viszont nem tudja, vagyis helyesebben inkább nem foglalkozik vele, milyen verzió fut a készüléken, mert ezek a módok még a rendszer betöltődése előtti fázisban érhetőek el, hiszen a céljuk az, hogy az esetlegesen már be sem töltődő rendszert újra tudd írni a készüléken.

Pedig osszes tartalmat toroltem azt csak azert mert az hittem azzal visszamegy a 18.5 es utana talloztam be neki a fajlt es siman visszarakta hiba nelkul.

az összes tartalom és beállítás törlése sosem tett vissza korábbi iOS-verziót, sem nem törölt egy készülékről egy bétát.

a kérdésem továbbra is az, hogy ezután a készülék aktiválási módban volt-e, vagy pedig normál módban, amikor már végigmentél a beállításokon, és ott voltál a főképernyőn az ikonokkal?

utóbbi kifejezetten furcsa lenne, hacsak nem frissítetted a Mac-et is már a macOS Tahoe bétájára, mert a macOS Sequoia esetén külön Mobile Device Support telepítése szükséges ahhoz, hogy a Mac egyáltalán szóba álljon az iOS 26-tal.

Nem mentem vegig a beallitassal, nem csinaltam meg, megalltam a wifi resznel.
Ami fura volt viszont, hogy 18.5 felrakasa utan nem jott be az elejen a nyelv es orszag valasztas, csak angolul volt minden es olyan szoveg jott ki, hogy csak reszlegesen lett beallitva a rendszer tovabbhaladok vagy resetelem.

én ezt így nem értem, úgyhogy csak találgatni tudok.

tehát frissítetted a szoftverfrissítés opcióban az iOS 26 developer bétát kiválasztva az iOS 18.5-ös készüléket iOS 26-ra, nyomogattad egy kicsit, de szaggatott, és nem vártad meg, hogy végezzen a háttérben is a frissítés, hanem inkább nyomtál egy összes tartalom és beállítás törlése opciót, majd amikor aktiválási módban volt a készülék (de még mindig az iOS 26-tal, hiszen az összes tartalom és beállítás törlése opció nem változtat a készüléken lévő iOS verzióján), akkor nem mentél tovább, hanem számítógépre csatlakoztattad, és simán nyomtál rá egy visszaállítást a Finderben az ⌥ gomb nyomva tartása közben kattintva a visszaállítás gombra, majd kiválasztottad az iOS 18.5-ös IPSW-t?

eközben a Mac-en milyen macOS-verzió van?

A frissites vegbement, fel is rakta az ios 26-t mert az szaggatott, (gondolom meg nincs optimalizalva) aztan csinaltam resetet de amikor ujraindult akkor nem csinaltam vegig a beallitasokat hanem egybol raktam fel ra tallozassal a 18.5-t.
Windowsrol van szo, itunes.

ez kifejezetten furcsa, mert a Mac magától szóba sem áll az iOS 26-tal, csak ha frissítve van a Mobile Device Support. és nem hinném, hogy pont Windows esetén ne lenne erre szükség.

mielőtt kiválasztottad az iTunes-ban a 18.5-ös IPSW-t, mit mutatott a készüléked képernyője?

én nagyon várom, hogy láthassam élőben is az új felületet. az aqua / skeuomorfikus dizájn volt nekem hasonló izgalom/minőség a maga korában. ha használni is jó lesz, akkor le a kalappal, nézni videón jó. :slight_smile:
nekem ez a flat kicsit kompromisszumos (volt).
elképzelhetetlen munka hogy ezt végigtolták. az előző/jelenlegi dizájnnál évekbe telt, mire nagyjából egységes lett a dolog (egymás mellett: app store: flat, settings: kapott mélységet, game center vagy hogy hívják 3d buborék). ha ezt most szépen összehozzák minden eszközön (úgy tűnik, igen), akkor megint nagyot alkottak. nyilván a nem native app-ok nagyrészt belesz.rnak a részletekbe, sose lesz teljesen egységes a kép, de ha jól látom/gondolom nekik is megkönnyítik az átállást. (flat logó persze könnyebb volt legyártatni velük, és az is sokáig tartott.)
szóval én optimista és izgatott vagyok. néha teljesen feleslegesen tolnak energiát a részletekbe, egyszerűen nem lesz jobb tőle a dolog, de szerintem itt minden apróságot élvezni fogunk.

Visual Intelligence csak USA account alatt elérhető?

csak angol nyelven érhető el.

Én most kb 1 órája tettem fel a 13 Mini-re és a kezdeti “helyezkedés” miatti melegedés után van már és egészen ok, igaz az elején nem volt csengőhangom sem és pár rendszerhang is csak később jött vissza, ki tudja miért. Eddig amit használtam műxik, nem túl sok mindent az igez és ugye idővel derülnek ki a dolgok. Ha vmi nem jó úgy is jelzem itt az oldalon majd. Egészen fürge ezen a régi vason is.

Semmit mert zarolva volt, igazabol a telepitesi beallitason volt ahogy irtam.

Nekem az ikonok nagyon nem tetszenek meg a kamera app ugy ahogy van szerintem nem lett jo.

A térképeket vajon milyen sűrűn frissíti az Apple?:thinking:
A Jedlik gimit Csepelen már legalább 2 éve felujították és még a legújabb rendszerben is (a18-asban is!)egy ezer éves megjelenítésben hozza:

Ez pedig a google maps képe:

Pont emiatt is használom a Waze után a Google Maps-ot inkább

mindenos26(fon,pad,buk)
nem mukodik, pedig a fonon a beallitasokban bekapcsoltam a padot is meg a bukot is…

Még tegnap este ment fel az egyik 15Pro-ra az ios 26 dev beta.
-Gyors.
-A kinézetét szokni kell mert ezek a csúszkás gombok, hát izé, sz@rul néznek ki.

-Érzésre takarékosabb az akkuval.
-Hibát eddig még nem tapasztalam, minden rendesen működik ahogy kell.
-A telefon állandó Dark mode-ban van, ios26 esetén ilyenkor az ikonok háttere is besötétül, még nem jöttem rá, hogyan lehet ezt módosítani.

Ha hibát találok jelzem.