Elérhetővé vált a Telekomnál az Apple Watch LTE támogatás! – aktiválás, beállítás

mivel ez mobilszolgáltatói szolgáltatás, így kár ezen filozofálni.

1 kedvelés

Olvasva ezeket a tulajdonságokat ez az óra egy vicc. Főleg ,hogy csak országon belül mehetek vele nyaralni.Az üzemidőt meg tudja magyarázni magának az ember ha akarja,de ezzel így ebben a formában minden nyaralási nap egy szerencsekerék.
Egyébként sem acélos az üzemidő hát még így.

1 kedvelés

az, hogy nincs roaming, a MultiSIM miatt van. nem az óra hibája.

kiegészítem: tehát ez by-design ilyen, ami miatt nem tekinthető klasszikus értelemben hibának.

Az ora hibaja. A MultiSIM mindenhol mukodik, de belefuthatsz olyan halozatba, hogy ha hivast inditassz rola, akkor nem a megfelelo szam fog latszani. Az ora hibaja, hogy nem roamingol, mert igy dontott az Apple. Meg telekom.hu FAQ is van, melyben leirjak, hogy a roaming mukodik.

Igen az óra hibája, hogy nincs roaming ennek már én is utána jártam és azt írták mondták, hogy a multisim tudja, de az óra sajnos nem engedi, de az apple a különbözö hálózatokkal magyarázza. Bár egy europán belüli “roaming” elméletileg megoldható lenne szerintem, de mindegy is, sajnos nem tudja.

a hiba azt jelentené, hogy amúgy működnie kellene, de nem működik. ha tervezésileg így van, akkor az nem hiba – ha erre nyitsz egy hibajegyet, azt is azzal fogják lezárni, hogy ez bizony by-design ilyen.

az Apple meg gondolom épp az esetleges problémák megelőzése érdekében döntött úgy, hogy mivel csak MultiSIM szolgáltatással tehető eSIM az órába, önállóan nem, és más szolgáltatótól sem, csak attól, akinek a kártyája az iPhone-ban is benne van, a MultiSIM esetén meg ilyesmik előfordulhatnak, így inkább megkíméli magát az esetleges hálózati problémák szülte helyzetektől, amit elsősorban rajtuk verne le a vásárló, hiszen a szolgáltató szerint mindennek működnie kell. (és akkor most az esetleges frekvencia-támogatottság miatti problémákat még nem is említeném, ha mondjuk európai órával az USA-ba látogatsz, vagy fordítva, plusz a roaming díjak, amik csak az EU-n belül tűntek el.)

A roaming dijak ugyonugy erintik a telefont hasznalokat. Az iPhoneok sem voltak 3-4 evvel ezelottig vilag iPhoneok, megis lehetett roamingolni. Szoval lehetne roaming, technikai akadaja nincs.

Megsincs. Miert nincs? Mert ok nem akarjak. Ahogyan vannak carrier bundlek, ugyonugy lehetne az oraban egy lista azok szolgaltatokrol, akik tamogatjak a watchot nativan. De ilyet sem akartak eddig csinalni.

Az Series 4 LTE ora, ha nincs benne eSim, akkor barmilyen halozaton tud segelyhivast inditani (az S3 LTE oraval, ha nem volt benne eSim, egyaltalan nem tudtam felhivni a 112-t). Ha van benne eSim, akkor csak az otthoni halozaton. Az S5 fuggetlenul attol, hogy van-e benne eSim, minden halozaton hajlando segelyhivast inditani. Lehet, hogy az S6-ban a roamingot is engedelyezik (most generaciorol generaciora csepegtetnek).

az iPhone 4s már világtelefon volt. az Apple még külön ki is emelte, hogy world phone.

A 4s igen, de pl az Europaban forgalmazot iPhone 5s nem tamogatott minden amerikaban hasznalt LTE bandet. Tehat ott is megvan ez a problema. Sott, az amerikaban vett CDMA peldanyban volt LTE tamogatas, mig a kinaban megvett CDMA peldanyban nem. Ilyen-olyan sav elteresek azota is elofordulnak nemcsak az iPhone de mas keszulek esetben is.

tudom, külön cikkünk van a külföldi iPhone-okról, összeszedve, mik az esetleges eltérések:

ebben is kiemeltük, hogy az iPhone 4s világtelefon.

hát ez az! HA az eSIM lenne probléma akkor az iPhone-ok esetében is jelentkezne! Ha a MultiSIM lenne probléma akkor szintén iPhone-ok esetében is probléma lenne… Szerintem semmi technológiai akadája nem kellene legyen hogy az óra ugyanúgy B20-at használva felmásszon egy külföldi hálózatra. VAGY, igaz valószínű a GSM firmware kódban plusz kódot igényel a roaming. Ami lehet nincs is megírva. ÍGY LEHET nehéz a roaming az órával… De miért lenne ott más kód mint a telefonon aminek kb ugyanaz a CPU/etc hardvere mint a telefonnak, csak nem annyira erős.

Engem az izgat igazán, hogy a többi szolgáltató ennyire nem lát ebben fantáziát, vagy valami olyan (szerződésbeli) korlátaik vannak, hogy nem tudnak erre a piacra belépni?
Tud erről valaki valamit?

@kopemagus az Apple Watch LTE támogatásában ugyanaz a helyzet, mint az Apple Pay esetén. nem az adott szolgáltatók nem látnak ebben fantáziát, hanem az Apple ütemterve is számít. de Magyarországon egyébként jelenleg nincs is a Telekomon kívül másnál eSIM.

Az, hogy van-e eSIM a portfólióban, nagyrészt a szolgáltató döntése lenne. Szerintem :slight_smile:

de mint láthattad, hiába volt már hónapok óta eSIM a Telekomnál, az Apple Watch támogatására várni kellett. tehát attól, hogy lesz eSIM bármelyik másik szolgáltatónál, még nem lesz rögtön Apple Watch támogatás.

Azt azert sehol nem hirdeti az egyetlen eSIM szolgaltato, hogy csak a náluk vasarolt termékek mukodnek.
Ha megveszem, mondjuk a, Média M ben az LTE kepes orat 130 ezerert, ott azt mondjak mukodnie kell.
Váltottam szolgáltatot, megkaptam a QR kodot, beolvasom, semmi.
Hivom T- home t, mindent probalunk, semmi.
Majd egy veletlen folytan kiderül, csak a náluk vasarolt ora fog mükodni, hiába aktív a gsm, LTE, jelem az oram kijelzojen.
Felháboríto.
Most itt ragadtam ennel az.amúgy is legdrágabb szolgaltatonál a huségidőig, emiatt a felrevezetés miatt.
Ahogy lejár emiatt lepek tőlük azonnal.

mert ez nem igaz. működnie kell, hiszen minden óra független. ami viszont probléma lehet, az az, ha nem megfelelő a modellszáma az adott órának. a támogatott modellszámokat viszont leírja a szolgáltató. ha az általad vásárolt óra modellszáma nincs ott a szolgáltató által megadott listában, akkor nem fog menni. egyéb esetben viszont mennie kell.

Kedves Jadeye.
Ők maguk mondták tegnap, miután konkrétan rákérdeztem.
Csak a náluk vásárolt orák működnek eSIM mel.
Nem tudom mit raknak az orába, valami plusszt.
Az én órám, de a telekomos eledo srac altal, a Media M. ban vasarolt Samsung Gear se mukodik. Pedig a Mediások allitottak hogy mukodnie kell.

elhiszem, hogy ezt mondták, de ettől még ez maximum egy tájékozatlan munkatárs állítása lehet, hiszen a Telekom a weboldalán tudtommal sehol nem állít ilyet, és nem is állíthat, hiszen te megvásárolhatod az adott órát bármely hivatalos viszonteladónál is, vagy közvetlenül az Apple.hu-n, és működnie kell. ha nem működik, akkor azt jelezni kell az Apple-nek, az adott viszonteladónak, és a szolgáltatónak, ha pedig nem sikerül dűlőre jutni, akkor a fogyasztóvédelemnek.

Milyen Apple Watch modelleket lehet mobilhálózathoz kapcsolni?

Az Apple Watch mobilhálózat beállítása után nem kapcsolódik órám a mobilhálózatra. Mit tegyek?

Ez biztos, hogy nem igaz. En az Apple Watch Series 4 oramat nem a Telekomtol vasaroltam, nemhogy nem itthon de meg csak nem is Europaban. Megis mukodik a mobilhalozaton. Pontosan milyen orad van? Mi a tipusszama (ezt a beallitasok/info alatt tudod megnezni, a modellszamra ha ranyomsz megvaltozik. Mik azok a szamok amiket ott kiir?) A folyamat melyik reszenel akadsz meg? Mit jelent az, hogy “semmi”?