Értesítési problémák LTE-re csatlakozó Apple Watch esetén?

Annyira energitakarékos az lte -n hogy nem is működik normálisan. Nem tudom ki és mikor fogja megcsinálni de tény hogy az 5-os watchon néhány darab értesítés után megáll az egész és nem jön érkezik meg több az órára.

Az értesítésekkel kapcsolatban a korábbi cikkünknél a hozzászólásoknál kiveséztük, hogy nem minden esetben érkeznek meg. Az LTE végeredményben ideiglenes, leginkább hívásra való. De ettől függetlenül az iMessage-k szépen megjönnek, a többi pedig már applikáció függő, ami nem az LTE és az Apple Watch hibája, hanem a fejlesztőjé.

Ha egy új Apple watch ra semmilyen programot nem installalsz fel akkor az értesítések nem program függők. Mivel maga az op rendszer feladata az értesítések tükrözése az órára és ha az nem működik ez nem egyedi programok hibái sem a fejlesztőké. Mivel a nem fogadott hívás kijelzese sem érkezik meg az órára ezért ez a hiba annál súlyosabb minthogy különböző programokra lehessen fogni a hibát. Sajnos tojik mindenki a hibára pedig ezzel pont az lte funkció válik megbízhatatlanna és használhatatlanná. Az lte óra fogalma nem merül ki abban hogy el lehet érni telefonon a felhasználót!!

Nem értem ezt a nem fogadott hívás nem érkezik meg az órára dolgot, nekem mindig kicsörög az óra ha lte módban használom és nincs nálam a telefon. Tehát vagy rezeg vagy csörög és ha nem veszem fel akkor meg ott van, hogy kerestek, ha meg nincs térerő akkor meg jön az sms, ami meg szolgáltatói dolog. Amúgy hozzáteszem én közel 1 éve használom és meg kell mondjam tökéletesen működik, többnyire edzésnél, de már volt olyan, hogy több óra hosszát is használtam telefon nélkül.

@zsozsobasa a telefon csak akkor küldi tovább az értesítéseket az órára, ha Bluetooth-on kapcsolódik hozzá. korrekció alább. de vegyél fel erről hibajegyet, és küldj nekik logokat, ahogyan kérik majd, hogy javíthassák:

@Jadeye én őszintén szólva ezt tőled nem vártam volna :stuck_out_tongue_winking_eye:. Ezt nagyon félre gondolod. Lte hálózaton minden értesítés megerkezik. Mint ahogy meg is érkezik egy darabig aztán pedig a hiba miatt leáll és onnantól nem jön semilyen értesítés sem. Még a nem fogadott hivasokrol sem. Szóval ennek nagyon nem így kell működnie.

@83miki83 nem tudom te hogy használod amiről itt írunk mivel a Telekomnál április 9-e óta van Apple watch-hoz lte elérés…

@zsozsobasa nem használom LTE-vel az órát, és mindig nálam van a telefonom, így sosem futottam ebbe bele. tehát nem jól tudtam, mert az Apple ezt írja:

Ha SMS-eket, MMS-eket, illetve push-értesítéseket szeretne fogadni külső fejlesztésű alkalmazásoktól mobilhálózati kapcsolatot támogató Apple Watchon, a párosított iPhone-nak bekapcsolva kell lennie, és csatlakoznia kell Wi-Fi- vagy mobilhálózathoz, viszont nem kell a közelben lennie. Továbbá az iMessage szolgáltatásban bejelentkezett állapotban kell lennie az iPhone-on.

tehát elvben valóban tovább kellene küldenie az értesítéseket, de ha nem teszi meg, akkor annak az oka a fenti feltételek meg nem léte is lehet. ettől függetlenül érdemes akkor felvenni róla egy hiajegyet.

@Jadeye semmi baj én meg szinte 3 hete csak ezt tesztelem és nem tudok rájönni hogy miért van hogy amikor működik akkor jó és mitől áll le és aztán se kép se hang. De hibajegy lesz ebből az tuti. Telekom felé és az Apple felé is :blush:

Küldöldön élek és ezért használom régebb óta.

Akkor azt mondod, hogy amikor jön hívásod és nincsen nálad pl a telefon akkor az óra nem cseng ki? Mert ha igen akkor az a Telekom hibája, ha az órán sem veszed fel és nem marad rajta a nem fogadott hívásról semmi az pedig az Apple hibája. Más eset elvben nem igazán fordulhatna elő, kivéve ha pl az órával olyan helyen vagy ahol nem jön be a hívás és mikor újra lesz térerő akkor nem értesülsz róla, bár azt meg ha jól tudom sms-ben kapod meg normál esetben és ezzel a T-nél még mindig vannak problémák nem csak apple fronton, hanem ha pl beszélsz vkivel akkor a nem fogadottról sehova sem kap senki más sem itthon semmit a MultiSIM esetében. Tudom ezt a samu user haveromtól a samu óráján mióta elindult a MultiSIM azóta használja és ez van nála is, ez Tkom hiba

@gunar az értesítés a nem fogadott hívásrol úgy értsd hogy rendesen csörög az óra a kezeden de pl. nem hallod. Így értsd ezt. Minden esetben csörög az óra azzal nincs gond csak az ertesitessel hogy volt egy nem fogadott hivasod és ez nem SMS ben jön nyilván hanem pushban pont úgy mint ahogy a telefonon látod…

Ezt ellenoriztem, igaz is meg nem is. Tehat, azt tapasztalom, hogy ha jon egy bejovo hivas, akkor az ora csorog. Ha a csorges lement, akkor nem jelenik meg rogton a piros potty a szamlapon. Ha a hivast koveto 1-2 percben magamfele forditom a csuklomat (tehat amikor bekapcsolna a kijelzo), akkor nem is fog megjelenni (mert a magamfele forditasnal mutatja a nem fogadott hivast, fuggetlenul attol, hogy ranezek-e vagy nem), ha pedig ebben az 1-2 percben egyszer sem fordul ugy a csuklom, hogy bekapcsoljon a kijelzo, akkor megjelenik a potty.

Nem lehet, hogy csak “ennyi” a problema? Ha sikerul jobban megfejeteni, mehet a bugreport az Applenak.

Rákérdeztem az említett havernál mik is amik mennek és mik nem a MultiSIM-mel samuéknál és ott ha csöng minden akkor megjelenik mindkettőn az értesítés, ha pl a teló máshol és az óra nem látja pont hálózatot akkor mikor újra lát szinkronizálódik a telóval LTE-n keresztül és megjelenik az órán is a nem fogadott jelzés. Amennyiben van harmadik eszközöd is akkor változik a műsor annyiban, hogy ha sem a teló sem az óra nincsen épp hálózaton a híváskor, akkor utána pont egyik sem fogja jelezni mert a 3. eszköz jelzett (pl van egy tabodban is a multiból akkor azt mindig kapcsold le ha nem viszed és fontosak az értesítések) Már végre lehet mindegyik multiról sms-t küldeni ( eddig csak a főkártya tudott). hirtelen most ennyi jutott eszembe amit du beszéltem vele. Sajnos még nem tudom tesztelni mert problémás átváltanom MultiSIM-re a cégesben egyelőre, talán a héten elintézik, utána tesztelek mindent.
Most csak addig jutottam, hogy van azért amit droidon nem tudnak samuék, nálunk meg simán megy, pl hívást fogadom telón és át lehet tenni az órára. Az órán lóg a Bt füles és az óra-teló csak wifin látja egymást akkor is tud a Bt fülesen keresztül beszélni az ember órával, a samu páros ezt sem tudja. Szóval vannak még bibik ott is itt is, majd javítják gondolom és ez az apple-nél gyorsabban szokott menni rendszerint, márha hiba és nem valami miatt direkt így van kitalálva. Igen a bökkenők itt szoktak jönni, hogy van több esetben nekünk érthetetlen megoldásaik.

Mi történik akkor, ha az értesítési beállításokat változtatod meg AW-n?
https://support.apple.com/hu-hu/HT204791

@Czo az ertesiteek pontosan igy tortennek ahogy leirod nem ezzel van a gond. Hanem azzal hogy x ido utan pl. 5-6 messenger, vagy viber, stb. uzenet utan teljesen leall minden ertesites kuldese illetve megjelenese az orara. Tehat ameddig mukodik addig jo aztan teljes csend. Semmilyen ertesites nem erkezik meg. Meg az sem hogy volt nem fogadott hivasod ha eppen amikor csorgott az orad es nem hallottad. Ez egeszen addig tortenik igy ameddig az orat ki es vissza nem kapcsolod. Ez tobb series 5-on es tobb multisimmel is teszteltuk. Sajnos ez a baj.

@gunar eg fo kartya van es egy multisim. Feljebb leirtam pontosan a hiba menetét. Tehat mint irtam amedig mukodik addig minden tok jo, aztan egyszer valamitol megallnak az ertesitesek es nema csend. Semmi nem erkezik meg ra.

@83miki83 melyik orszagban hasznalod melyik szolgaltatoval? Ez a hiba ugy nez ki csak a Telekom halozatan van,…

Sunrise/Svájc. Azt hozzáteszem nekem, se facebook se instagram se viber nincs telepitve se telefonra se órára. Lehet ezek közül a programok közül valamelyik zavar be, vagy a szervertel való szinkronizálás akadozik. Nekem csak banki appok, outlook, Home stb vannak, de ezektől mindig megjönnek a pushok. Pl az ajtónyitásról érkezik mindig elég sok push mert van eve door szenzor is meg nuki is, de még ha ötször egymás után nyitja ki otthon az ajtót valaki is megkapom mind az összes értesítést. De azt mondod egy idő után a hívás beérkezik csak nem jelenik meg utána mint nem fogadott, és ha a híváslistára mész ott se mutatja?

Nem lehet, hogy a telefonod neha-neha lejon WiFi halozatrol? Vagy elkepzelheto, hogy a router disconnectalja az idle klienst ezekben az esetekben? En mostanaban tobb orat hasznaltam GSM modban az orat es semmi ilyen hibat nem tapasztaltam. Egyedul annyi volt, hogy az ertesitesek kesobb erkeznek, akar 30-60 masodperccel kesobb.