Gyakori kérdések: mikor lesz Apple Pay a Budapest Bank, CIB, Erste, Gránit, K&H, MKB, Raiffeisen, UniCredit és más bankok esetén?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/05/24/gyakori-kerdesek-mikor-lesz-apple-pay-a-budapest-bank-cib-erste-granit-kh-mkb-raiffeisen-unicredit-es-mas-bankok-eseten/

Az Apple Pay május 21-i indulása az OTP-nél rendesen felkavarta a hazai piacot, és az ügyfelek azóta csak még intenzívebben ostromolják a bankok ügyfélszolgálatait, hogy kipréseljék belőlük, náluk mikor lesz Apple Pay. Ezért, és hogy megpróbáljuk valamelyest tehermentesíteni az ügyfélszolgálatokat, összegyűjtöttük, hogy melyik bank mit válaszolt már eddig a “Mikor lesz Apple Pay?” kérdésre. Budapest…

Nekem a Takarék bank (régen FHB) azt irta valasznak pontosan hogy “Igen tudjuk hogy van és hogy mi az az apple pay,de tovabbi informacionk nincs” ,arra hogy varhato e a bevezetes Naluk azt mondtak hogy még szoba sem kerult esetukbe a dolog egyenlore

Jó kis kis cikk Az OTP-nek, dörzsölhetik a markukat a többiek bénázása miatt. Megyek is OTP számlát nyitni. :slight_smile: Mondjuk szerencsére van Erste hitelkártyám, az állítólag rövidesen használható lesz.
Én az OTP helyében sokkal jobban ráfeküdtem volna a témára egy kampánnyal, számlanyitási akció, stb.

exkluzivitásuk van egy ideig, ergo nem létkérdés tolni a kampányt – bár a főváros tele van a plakátjaikkal és egyéb hirdetéseikkel.

a többi bank tehát nem a saját bénázásuk miatt nem indulhatott még el az Apple Pay-jel, hanem mert az OTP-t választotta az Apple elsőnek, és a többiek számára csak később engedélyezi ezt majd.

1 Like

2 posts were merged into an existing topic: Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

A Budapest Bank 2018.12.14-én még ezt írta nekem:
“Tájékoztatjuk, hogy bankunk azonnal lehetővé teszi a mobilfizetés szolgáltatásunk használatát iPhone tulajdonos ügyfelei számára is, amint az Apple úgy dönt, hogy Apple Pay szolgáltatását bevezeti Magyarországon is, és ezáltal megteremti a lehetőségét. A kialakítás időpontjáról nincs lehetőségünk információval szolgálni.
Addig szíves türelmét kérjük.”

Tehát tudtak róla, lett volna idejük, de nem sietik el. :(:grinning:

mert mint írtuk, az OTP-nek egyelőre exkluzivitása van.

Az Erste a sajat Erste MobilePay appjan keresztul fogja ezt csinalni ha jol gondolom es Androidon mar megy is - talan :sunglasses:

Nekem az MKB, ezt a választ adta:

Tisztelt …!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Tájékoztatjuk, hogy Bankunkhoz is eljutott az a hír, mely szerint Magyarországon is elérhető a mobil telefonnal történő fizetés IOS-en. Az MKB Bank vizsgálja az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. Biztosítjuk arról, hogy munkatársaink minden igyekezetükkel azon dolgoznak, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsák, hiszen Ügyfeleink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, ezért fejlesztési munkálataink folyamatosak. Az MKB Pay jelenleg is fejlesztés alatta áll, ezért jelenleg még nem használható. Bízunk benne, hogy megújult MKB Pay szolgáltatásunk elnyeri majd tetszését.

Személyes pénzügyeivel kapcsolatos további kérdések esetén …
Tisztelettel:

Sberbank:

Kedves János! Köszönjük, hogy írtál nekünk és a türelmedet is! Az Apple Pay fizetési megoldással kapcsolatban sajnos egyelőre nem tudunk pontos információkkal szolgálni. Amint elérhető lesz a szolgáltatás nálunk is, erről tájékoztatni fogjuk ügyfeleinket weboldalunkon és közösségi médiafelületeinken egyaránt. Előre is köszönjük a türelmed! Üdvözlettel, Sberbank

De miért van az OTP-nek exkluzivitása? Vagy miért pont az OTP-nek, mikor több olyan bank is van, amelyik más országokban már elérhetővé tette?
Nem hinném, hogy az OTP szorongatja az Apple tökét. Az Apple-nek meg szerintem az az érdeke, hogy ha már elérhetővé tette, akkor minél többen használják, banktól függetlenül.
Más országokban is volt exkluzív bank?
Én inkább arra tippelnék, hogy az OTP volt az egyetlen, amelyik határidőre elkészült. Miért kell a K&H-nak még egy fél év? Az Erste állítólag júniusban indul és VISA-val is. Valószínűleg inkább a feltételek teljesítése lehet a háttérben. Persze ha van exkluzív szerződés, akkor annak a háttere is érdekelne. :slight_smile:

valószínűleg azért van az OTP-nek exkluzivitása, mert gondolom nekik van a legtöbb ügyfelük, és az Apple-nek ez volt fontos. de ezt várhatóan nem fogja elárulni sem az Apple, sem az OTP. meg igazából mindegy is, ha egyszer ez a helyzet, akkor ez van.

Én meg mindig nehezen hiszem el, hogy az az ember aki valószínűleg aláírta azt a szerződést és jó eséllyel az egész projektet irányította, határozottan azt mondja egy sajtóeseményen, hogy nincs exkluzivitás amikor van.

én meg változatlanul nem tudok mást mondani, mint hogy a PR külön felhívott bennünket a sajtótájékoztató után, hogy ezt javítsuk ki, hogy nincs az OTP-nek exkluzivitása, mert bizony van.

Sztem ő azt mondta, hogy erről nem beszélhet, legalábbis úgy emlékszem. Nem azt mondta hogy nincs.

Magnet Bank:

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg nincs információnk a szolgáltatás bevezetéséről Bankunknál. Amennyiben ez megtörténik, ügyfeleinket értesíteni fogjuk.

1 Like

Azert van exkluzivitása,mert (ez is) politika :blush:

Szép és jó az OTP exkluzivitása, de ha jól sejtem a MasterCard is méllyen a zsebébe nyúlhatott, mivel Visa-val nem működik. Úgyhogy pl én hiába vagyok OTP-s, cseszhetem.

azt mondták a sajtótájékoztatón, hogy lesz később VISA is, de egyelőre csak MasterCard és Maestro. azt nem feszegették, hogy miért.

A Matávból lett a T-mobile náluk lehetett először iPhone- t kapni. Nem véletlenül. Ugyanígy lehet szerintem az OTP- nél is. Vagyis az erősebb kutya…