Március 1-től jelentősen emelkednek itthon az Apple fizetős akkumulátorcsere díjai

Eredetileg itt jelent meg: Március 1-től jelentősen emelkednek itthon az Apple fizetős akkumulátorcsere díjai - Szifon.com

Március 1-jével az Apple, és így a hivatalos szervizpartnerei, illetve a független javítócégek programban résztvevő szervizek jelentősen megemelik a fizetős akkumulátorcserék díjait. Míg az iPhone-ok és iPadek esetén a legújabb generációk most még megússzák ezt az áremelést, addig a Mac-eknél az összes modellnél drágul az akkumulátorcsere. Az iPhone-ok esetén a pontos összeg egyelőre azért nem…

Oh well, a feketepiac majd megoldja…

mondjuk idén ez lesz, új telóra úgyse futja :frowning:

Akkor mennyibe is kerül pl: iPhone? Az sajnos lemaradt!

mármint mi maradt le? 17.080 Ft-tal drágul mindegyik, iPhone 14-nél öregebb modell esetében. hogy az egyes modellekre vonatkozóan jelenleg mennyibe kerül, azt az Apple támogatási oldala mondja meg, az oldalt minden esetben linkeltük forrásként (mindhárom készülékkategóriánál).

1 kedvelés

iphone6s-re rákerestem az apple oldalán 18900-at mutat, az istyle pedig már egy hónapja is 29600-at. akkor most mennyi az akku csere és mennyi lesz márciusban?

Senki nem beszelt az iStyle arairol.

hogy az iSTYLE-ban miért ennyi, azt ők tudják megmondani, az iStuffban 11.567 + 9900, CareCenterben 20.500, iCentre 24.900, az Almáriumnál nincs nyilvánosan elérhető árlista. hogy hová viszed be, azt neked kell eldönteni.

Húgomnak akartam cseréltetni 6S-ben akkut. Megörültem az iStuff áránák, míg nem láttam a + ~10K-t. Majd rendeltem egy Nohon nagy kapacitású akkut szállítással 13K értékben.

Nyilván nekem kellett cserélni, nyilván nehéz volt, szerencsére sikerült. Nyilván vállaltam a kockázatot, hogy elrontok valamit, mert 25K és van egy ugyan olyan teló, mint a kiindulási alap.

Nyilván egy 13pm-ben még véletlenül sem állnék neki cserélni. Szívás ez mindenhogy. A használt piaci készülékek árába, ha nem jó az akku, akkor ezt nyugodtan bele lehet, bele érdemes számolni.

én ezekben valahogy nem tudok megbízni, ugyanakkora méretben nehezen hinném, hogy nagyobb kapacitást tudna bárki is összehozni, hiszen akkor az Apple is azt választaná, úgyis folyton megy a problémázás, hogy naponta kell tölteni. inkább gondolom kamu kapacitásúnak az ilyet. azt viszont nem bánnám, ha végre itthon is lenne az Apple-nek a szereld magad opciója, hogy lehessen közvetlenül tőlük eredeti akkut rendelni, de hát ez egyelőre még odébb van.

az első lépés megpróbálni. :slight_smile: az iFixit sokat segít, meg a legeslegelső alkalommal mindig minden nehezebb.

Tavaly decemberben csináltam, ekkor már 7 éves volt a modell. Valamennyit fejlődhetett azért az egységnyi térfogathoz a kapacitás.

13 Pro max akku 89%. Érdemes cseréltetni még az emelés előtt?

ha 80% alá csökken a kapacitás, és még érvényes rá a jótállás, akkor díjmentes lesz a csere. ha korábban akarod cseréltetni, 80% feletti kapacitással, akkor az fizetős lesz. ha érezhető a kapacitás csökkenése a napi használat során, akkor neked kell mérlegelni.

Ez nem teljesen igaz mert a statisztikai adatok alapján elutasítja az Apple a cserét az extrém használat miatt. De amúgy ja

értelemszerűen ha a diagnosztika kidobja, hogy bár 80% alatti, de mellé 3000 ciklus van benne, akkor az nem lesz díjmentes csere.

Azt gondoltam hivatalos szervizben kötött árak vannak. Akkor az apple weboldalán megjelölt ár melyik szervizre vonatkozik?

@mecsek20 ahogyan a weboldal írja is, az ott feltüntetett árak arra vonatkoznak, ha az Apple Támogatást hívod fel, és futár viszi-hozza a készüléket:

Használja a „Becslés kérése” eszközünket, amellyel megismerheti a potenciális költségeket, ha közvetlenül az Apple-től veszi igénybe a szervizelést. Ha másik szervizhez fordul, akkor az saját árakat szabhat, ezért kérjen tőlük árajánlatot.

köszi, ezt majd kipróbálom. Amikor legutóbb hívtam őket akku csere miatt, akkor a hivatalos szervizbe irányítottak, nem emlékszem, hogy felajánlották volna a futárt. Bár ez 2 éve volt és az istyle 17 körül cserélt akkut, ingyen futárral, akkor ez volt a legolcsóbb

Erre most a hivatalos indok a “csak” illetve a “mert”?

Lehet elsiklottam felette a cikkben :slight_smile:

@pAnk annyit lehet tudni róla, amennyi az Apple oldalán szerepel, semmi többet, de mindenütt emeli az árat, nem csak hazánkban.

Mintha nem lenne elég oka bárkinek hogy árat emeljen :smiley: