Melyik iPadet vásárold meg 2019 végén: iPad, iPad Air vagy iPad Pro?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/09/18/melyik-ipadet-vasarold-meg-2019-vegen-ipad-vagy-ipad-air-vagy-ipad-pro/

Hangzatos cím, nem igaz? De, mert az Apple ismét lerakott az asztalra egy olyan terméket, amit csípőből megvesz az ember, aztán csak nézi 2 év múlva, hogy mire lesz jó! Az iPadOS bemutatásával és majd szeptemberi megjelenésével új határok nyíltak meg a hordozható számítógép szekcióban. Igen, ez egy hordozható “laptop” lett, ami képes akár több napot…

Szerencsés lett volna, ha a képeken is a kiválasztott gép van, és nem az újabb Pro. Egyébként jó döntés, két éve használom, és iOs13-mal sem érzem, hogy cserélni kellene. Nagyon sokat számít, hogy már ez is 4 GB RAM-ot kapott anno… Az új Proknak van azonban egy fontos előnye, amir még érdemes számításba venni, ez pedig az USB C port. Ha a MacBook Prodhoz vannaz C-s kiegészítőid, akkor azokat tudod hozzá használni. Így most kell még venned egy lighting-usb csatolót, de ebből azt, amin van lighting tápcsatlakozó az usb mellett, különben a külső vinyók, usb driveok nem fognak menni, nem lesz elég az ipad tápja…

1 kedvelés

Jogos, nem volt elég képem sajnos ehhez és az akció sem tart örökké gondoltam inkább sietek a cikkel. Az USB-C átalakító a gépem miatt már van vagy 10 féle sajnos. Most éppen egy Bose 700-at tesztelek, ami USB-C-s ugyancsak, meg szép lassan jönnek az USB-C-s fülesek is. Nyilván itt én árérzékeny vagyok, szóval ezért esett erre a választás.

Használd egészséggel! :slight_smile:
Kicsit viszont elbizonytalanodtam, mert nagyon várom az új Prót, arra számítottam, hogy októberben kijön, de most írtad, hogy lehet, hogy csak tavasszal…
Szerintetek érdemes még megvenni a 2018-ast a gyenge házzal, vagy érdemes kivárni az új szériát?

Attól függ, mire használod… Várd meg, mennyi ramot raktak az iPhone 11Pro-ba, ha 4 GB-nál többet, akkor érdemes várni, mert akkor az iPad Prok is többet kapnak majd… persze ha Pro felhasználó vagy, és kell a sok ram.
Az iPad 2019 gyengesége nem csak a proci, hanem a 2 GB RAM…

Én várnék, ha legjobb terméket akarod, akkor ennyit már megér. Nyilván itt nem akarsz már kompromisszumokat kötni, ha meg most teli áron megveszed bánni fogod, ha később jön egy új és az mondjuk néhány hónapon belül van.

Igaz, igaz, jó lenne, ha a legalább a következő 12.9-be tennének 6 GB-ot.

Mindenképp a legjobbat venném, így ha tudnám, hogy október-november körül kijön, akkor persze kivárnám szívesen, csak ez a tavaszi dolog tűnik nagyon távolinak… Jó lenne, ha elcsepegtetnének valami infót, hogy jön az új. Persze nem saját maguk ellenségei, hogy belebegtessék a jelenlegi termékciklusának végét. Tulajdonképp csak a nem létező szerkezeti integritás tántorít el a mostani szériától, hw-ben nagyon rendben van még most is.

Tökéletes választás.:+1:t2: Én 2 éve használom teljes elégedettséggel és még minimum 2-3 évig fogom is. Lassulás semmi jele nem tapasztalható a legjobb ár-érték arányú iPad jelenleg a piacon.

1 kedvelés

Tökéletes választás a iPad Pro 2017, 10,5 változat. Ez van nekem is és ha valaki komolyabb tabletet akar venni ezt ajánlom neki is :slight_smile:

1 kedvelés

2 posts were merged into an existing topic: Az Apple bemutatta az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és Pro Max modelleket – árak, megjelenés, technikai adatok

Ipad Pro 2017. Nem is kérdés. Két éve használom, most vettem Istyle akcióban egy újat, mert a korábbinak rendetlenkedett az akkuja. De egyébként semmi baja és a 2018-as Pro-n kívül kenterbe ver minden mást így két év után is. Az Ipad Air 3 azért teljesítményben közel van hozzá, de a kijelző és a 4 hangszóró még mindig jobb a Pro-nál.
Az új Pro-kat én annyira nem szeretem. Még túl jó állapotban vannak a lightning csatlakozóim, hogy váltsak, a háznál kérdéses az anyagminőség (szervízben magam is láttam hajlott hátú példányt) és a fél colt gyakorlatilag onnan nyerték, hogy képernyőt tettek oda, ahol korábban magát a készüléket fogtuk. Ráadásul az ára is elég borsos. Nyilván itt már sokkal inkább értelmezhető az eszköz laptop alternatívaként, de én éppen azért szeretek tabletet használni, mert az nem laptop.

1 kedvelés

Sziasztok!
Én jelenleg Air2-t használok teljes megelégedéssel. Viszont én is elgondolkodtam a cserén. De nem tudok dönteni még mindig. Szimpatikus a 2017 pro az ára miatt. De az új Air is. Ha pro lenne akkor lte-s ha Air akkor csak wifis az ára miatt. A protól egy kicsit “félek” mert már 2 éves…
Nálam leginkább a hosszú használhatóság (az ár mellett) a lényeg.

Szia, a cikk pont erről szól, hogy miért váltottam arra. :slight_smile:

@tamasbulanyi @Tutu55 @mp3pintyo köszi :slight_smile:

Értem én. :grinning:De akkor se :grin:

Ne félj tőle, úgy csapat mint az állat. 2-3 évig simán használható! :slight_smile:

Egyetértek a döntéseddel, és megerősítem: én is a 10.5”-os Pro-t használom bő másfél éve. Egy jó bőrtokkal kézben fogva még stabilabbnak is érzem a fogását, mint a vékony keretes Próknak. És van jack! :slight_smile:
Viszont egy szívás tényleg van vele: a lightning port, és hogy nincs elég tápellátása. Nemcsak external HDD/SSD-t nem fogsz tudni rádugni, de kb. 8GB-nél nagyobb pendrive-ot sem, hiába veszel hozzá Lightning-USB(A/C) átalakítót. A külső tápos átalakítóval persze megoldható, de azzal sajnos pont a mobilitást bukjuk (“hol egy konnektor? be akarok dugni egy pendrive-ot!”).

Nekem van USB-C-s SSD-m, azt például támogatja, ha rádugom átalakítóval, de valóban ebbe nem gondoltam bele. Mondjuk nekem a pendrive nem annyira érvágás mert ott a felhő, amibe végre pakolhatok Safariból letöltött fájlokat.

Amúgy nagyon érdekes, hogy mindenki 1, 1,5 éve vett ilyet és végeredményben senki sem bánta meg, és nem is tervezitek a váltást gondolom. Tehát ez egy jó termék!

Én a megjelenése után vettem, 2017 augusztusában, “használtan” (nem tudott a kolega torrentezni rajta, így 2 nap után eladta) egy 64GB-os sima WiFis Prot, az eredeti ár 2/3-ért. Azóta is imádom! Megfordult a fejemben, hogy lecserélem a 2018-as Prora, de azt kizárólag a dizájn miatt tenném, de annyit meg nem ér meg az egész, nagyon drága lett… Így biztosan megmarad még. Hogy meddig, nem tudom, attól függ milyen ajánlat jön velem szembe :wink:

1 kedvelés

Most már tudna rajta az iPadOS segítségével! :smiley: Jó így is kell valami app sztem, de ugye a Safari képes letölteni a fájlokat kényelmesen.