Melyik Roborock mire való manapság?

Szokták mondani, hogy a lustaság félegésség. Tervben van most több Roborock teszt, de érdekelne, hogy melyk roborock a legjobb. Nem igazán tudom eldönteni. Jelenleg az S7 a legújabb készülékük de az S6 MAX V vagy mi a fene nem jobb, mert még nem jött ki az S7 MAX? :slight_smile: Valaki tegye már nekem tisztába itt a Roborock dolgokat.

Az S6 MaxV nem tudja felemelni a mopot az S7 tudja. Az S7-ben van ultrahangos szőnyeg felismerő (ami amúgy az S5-ben sincs de felismeri, ha szőnyegen van 🤷🏻 ) Viszont az S6 MaxV-ben van kamera ami segít elkerülni az akadályokat, gondolom az S7 MaxV megint megkapja a kamerát az lesz a különbség.

Amúgy itt is szétnézhetsz, ki lett vesézve mi mit tud :slight_smile:

1 kedvelés

Ahaa tehát akár érdemes várni az S7 MaxV-ig. De egyébként jelenlegi porszívónk is csak lézeres sima, igazából egyáltalán nem hiányolom a kamerát. Ez fontos nagyon? Így is 220 ez a kurva S7 :smiley:

Személy szerint megvárom az S7max-ot, érik a csere nálam is, de szerintem megéri várni.

Nekem S5 Max van, ami olyan, mint az S6 MaxV, de nincs benne kamera. A sima S5-tol es S6-tol elteroen az S5 Max es az S6 MaxV eseteben az appbol allithato a felmoso viz mennyisege. Az S7 erdekes upgradenek tunik, az S5 Max utan is a felmosot erinto valtozasok miatt, de megvarom belole a kameras verziot (egy S6 MaxV-t majdnem vettem az S5 Max utan).

Miért jó a kamerás változat? Nincs valami összehasonlítás? Nekem eddig mind mind kamerás nélküli verziók voltak, és megfeleltek, mind1ik tette a dolgát nem volt sehol sem gond.

Nekem neha osszebalhezik a kabelekkel, abban bizom, hogy a kameraval elkerulne.

De hát kábeleket alapból nem hagyunk a padlón, ott marad rajta a por szőr minden. :smiley: Azokat szépen felrakjuk XY bútor mögé rendesen, így a porszívó is tud menni. Amúgy ha meg ott marad a szélén a kábel odaraksz egy piros csíkot hogy ne menjen addig be. Ez fixálható, de overkill kamerával fixálni :smiley:

Mármint a kamera csak egy plussz benne a lidar mellett. Így jobban felismeri a tárgyakat amiket kikerül. Nekünk pl a macskajátékokra kell odafigyelni, hogy ne maradjanak kint mert akadt már fent játékon.

Igen, de azt a kamerással is benyeli? :smiley: Mert ha igen akkor számomra ez nem szempont, mert én mindig összepakolom a cicajátékot porszívózásnál. HA kamerával felismerné és nem szívná be akkor lenne értelme azt venni.

Ez a lényege igen, hogy kikerüli az ilyen tárgyakat. Bocs a német képért, de megérted hisz tanultad :slightly_smiling_face:

Itt egy videó is.

Végülis az a kérdés, hogy mennyire fontos neked a felmosó funkció. Az S6 MaxV a kamera miatt szerintem egy jó kis készülék, de az S7-ben tovább fejlesztették a felmosást. Itt értem, hogy felemeli szőnyegnél illetve rezgeti a felmosó fejet. Nagy valószínűséggel az S7 MaxV-be bekerül a kamera. Kínában a T7S (szerintem ez nálunk az S7 )és T7S Plus jelent meg nem olyan rég ami szerintem a S7 maxV megfelelője.

  • Nem is, a T7 Plus nem kamerás csak van valami 3D szenzor az elején. A T7 Pro a kamerás verzió.
1 kedvelés

Hát én ebbe a kamerába nem bízom :smiley: :smiley: sztem az összes cicajátékot nem ismeri fel. Eddig is minden kábelt elraktunk minden cicajátékot felraktunk a szőnyegre, amin nem volt képes a jelenlegi átmenni. Szóval maradaz S7 a felmosó miatt, ami meg kell.

Kábelek nekem se téma. A játékokat is el szoktuk rakni. Inkább az, hogy ne menjen neki mindennek, mielőtt érzékeli.

Nekunk van egy ilyen egyszeru ruhaszaritonk. Ha ezen nehez cuccok vannak, akkor a szarito a helyen marad es a robotporszivo at tud “menni” a labain. Ha viszont konnyu dolgok vannak rajta, akkor elkezdi tologatni a parkettan. A LIDAR nem latja csak a labak szeleit (az oszlopokat), az infras kozelsegerzekelo is tul magasan van, es a robot elejen a mikrokapcsolot sem nyomja meg. Abban remenykedem, hogy a kameras verzio, ebben az esetben nem probalja meg korbetologatni a nappaliban a konnyu szaritot.

Nekünk is hasonló van, igaz mi a fürdőben szoktuk kirakni és oda nem engedjük be a porszívót. Hát talán a kamerással tudni fogja ja. Ez tényleg szívás, mert vagy nem mosol amikor porszívózól vagy akkor kihagyod azt a részt. :slight_smile:

Nálunk a széklábbal volt problémája, néha átment rajta, volt hogy kikerülte, de olyan is, hogy fennakadt rajta. Ezért fel szoktuk rakni mindig az asztalra mikor indítjuk mert azt a részt nem akarom a térképen se kivenni mert az asztal alatt azért porszívózzon fel. Már csak ezért is örülnék a kamerának. Amúgy ilyen a szék lába.

Macskajáték :smiley: