jol olvastam, h juniusban megkapja a tobbi orszag is ezt hivatalosan? Mo. is benne van a tamogatott orszagok listajaban?
pont ez a baj mert abban a listaban nincs benne
Elviekben az a lista azert eleg korlatozott volt tobb orszag is benne van, probalok erdeklodni Twitteren errol…
mondjuk akkor meg nem volt a hungary hivatalosan elerheto es fix datum sem volt. bar monese sem tamogatja Hungary mint apple pay szolgaltatas
Ezzel a szemétkedéssel az OTP elérte, hogy akkor se nyissak náluk számlát, ha ők lesznek az egyedüli bank itthon.
Sajnos nem hiszem hogy rajtuk múlik, őszintén, elvégre csak egy maroknyi országban lehet használni a Revolut ApplePay-t
Sajna így is semmi, tök süket marad a telefon
mármint milyen szemétkedésre gondolsz most?
akkor mondjuk szerviz.
Arra gondol hogy az OTP exkluzivitása miatt kellett minket kizárni de mi alapból benne se kellett volna legyünk az első 2 waveben
nem értem, az OTP hogy jön most ehhez. szerintem nem csak a magyar címmel rendelkező Revolut felhasználók esetén vette el az Apple Pay-t most a Revolut, hanem kb bármelyik másik országnál is, ami nem Anglia vagy Franciaország.
Sajna az én token-em is kiherélték. Szerintem még idén lesz itthon is (AP Revolut-ra) vagy megvárom, amíg a honos bank (K&H) bevezeti. Előbb-utóbb valaki lépni fog.
erste es cib hamarosan
Mondjuk mert az OTP fizetett az exkluzivitásért, ezért is jön később az Este is… Meg herélték ki a Revolutot. A Sony-t is bojkottálom a SF és a Destiny tartalmak miatt. Szerintem ez egy szemét húzás.
A Revolut első hullámos terveiben eleve nem volt Magyarország.
Egyrészt hol mondtál ellent annak, amit leírtam, hogy az OTP azért fizet, hogy a magyar piacon egyedül legyen egy darabig?
Másrészt javíts ki, ha tévedek, de a Revolut egy GB székhelyű cég, ott bejegyzett szolgáltatással. Az EU legfrissebb szabályzata szerint egy EU szolgáltató az EU polgároknak ugyanazt a szolgáltatást köteles adni az EU összes pontján. (Igen, egyelőre még nem volt Brexit). Tehát nem is igen kellene arról szólnia semminek, hogy a magyaroknál vagy más EU tagállamban a Revoluton belül külön launch van, mert egy céggel kötsz szerződést, ami GB-ben van, nem itthon, így ő ott szolgáltat, nem itt.
Az Apple buzerájának nyilván nem akarnak szembe menni, ezért itthon megszüntetik (én még akkor kötöttem, mikor nem is voltak itt semmilyen jelenléttel MO-n, érdekesmód nekem nem is szűnt meg), viszont a világ leggennyesebb dolga, mikor valaki nem azért fizet, hogy ő hozzájusson valamihez, hanem azért, hogy valaki más viszont ne jusson hozzá. Lehet ezt magyarázgatni, meg csavargatni, de a tények makacs dolgok.
a pénzügyi szolgáltatásokra az EU ezen direktívája nem vonatkozik, azok kivételnek számítanak.
Unfortunately financial services are exempt from the geoblocking regulation. Article 1(3) of Regulation (EU) 2018/302 states that “ This Regulation does not apply to the activities referred to in Article 2(2) of Directive 2006/123/EC ”, which in turn states:
This Directive shall not apply to the following activities:
(a) non-economic services of general interest;
(b) financial services, such as banking, credit, insurance and re-insurance, occupational or personal pensions, securities, investment funds, payment and investment advice, including the services listed in Annex I to Directive 2006/48/EC;The issue here is that Apple refuses to supply Apple Pay to card issuers in some EEA countries but not others. It’s business-to-business geoblocking or discrimination, so consumer legislation doesn’t apply, even if financial services were not exempt.
Ahogy @Jadeye is említette, erre sajnos nem vonatkozik az egyszéges szolgáltatásbiztosítás. Ebből következik pedig a következő, hogy innentől kezdve a Revolut saját dolga, hogy melyik országban mikor indítja el a szolgáltatást (vagy a szolgáltatás egy kiegészítő funkcióját). Én pedig erre reflektáltam az előző bejegyzésemmel, hogy a Revolut “eredeti” ütemtervében sem volt Magyarország megemlítve.
Szerintem ez pont nem azt jelenti, hogy a Revolut döntötte volna ezt el így. Feltehetően az ütemtervét az Apple lerántós tervei alapján készítette el, és “teljesen véletlenül” elindították az összes kártyán, majd természetesen nem az OTP reklamációjára vonták azt vissza. Bizonyítékom ugyan nincs, de minden jel erre utal, aki meg ilyenre bizonyítékot tudna szerezni, az alapvetően kém, és nem lőné el ilyen bagatell dologra.