Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

én nem állítottam olyasmit, hogy a Revolut ezt a saját döntése alapján tette volna. de simán elképzelhető, hogy egyszerűen félrenyúltak, az összes, megadott BIN-es kártyára belőtték, aztán mikor erre rájöttek, kilőtték.

ettől függetlenül az EU direktívája nem vonatkozik a pénzügyi szolgáltatásokra, tehát ott igen is meg lehet különböztetni az ügyfeleket, illetve meg lehet szabni, hogy mi, hol, és ki számára érhető el, így az Apple is megszabhatja, hogy hol és kinek és milyen feltételekkel ad Apple Pay támogatásra lehetőséget.

ezen felül, ahogyan azt például @Burgatshow is írta fentebb, a Revolut ütemtervében eleve nem szerepelt Magyarország.

Revolut Apple Pay hivatalosan 15 országban elindult. Magyarországon még mindig csak az OTP.

Megnéztem az imént, amit linkeltél és még az Egyesült Királyságnál sincs felsorolva a Revolut…

Nem hagyott nyugodni.
Szóval, ha ezen az angol linken nézed akkor már ott vannak:

Sehol nem érkeztek 2.-nak.
Talán Izlandon jöttek 4.-nek, a többi helyen mindenhol csak sokadiknak.
Most már 15 országból választhatsz lakcímet legalább :rofl:

https://www.revolut.com/help/exploring-revolut/spending/paying-with-apple-or-google-pay/am-i-eligible-for-apple-pay

“We’ll be expanding to other countries soon”
Hm… a Revolut elég rugalmasan kezeli a saját ígéreteit, de mondjuk röhögnék, ha Ők hamarabb jönnének elő vele itthon mint a többi hazai bank.

Ma fizettem az Apple Watchal, elvileg nem fogadta el a terminál , azt mondtak ez többször előfordult ma és használjam a kártyát . Elővettem a kártyát kifizettem, de most látom, hogy az Apple watch előzményeiben is ott van a vásárlás függőben … mi ilyenkor a teeendő, nem szeretném 2x kifizetni az egyszer megvásárolt termékeket .

Én ma a Curve alá berakott Revolut kártyával fizettem volna. Kétszer elutasította. Elővettem a telefont és fizettem Apple Payjel. Az oké volt rögtön. Később nézem a Revolut egyenleget és levonta az is. A napokban nagyon sokan szívnak ezzel.

hívd fel a bankot.

Végül vissza térítették a pénz : “állapot visszetérítve” fel sem kellett hívnom őket ! Jól működik , elégedett vagyok !

Végig néztem a korábban már linkelt hivatalos angol nyelvű Apple Pay európai listát és az látszik, hogy csak két ország van Európában ahol van Apple Pay, de nincs hozzá Revolut elérhetőség: Magyarország és Luxembourg. Ez pedig megegyezik az utolsó körös Apple bővítéssel. Számomra ebből az következik, hogy egy következő körös Revolut bővítésben nagy valószínűséggel már mi is tényleg benne leszünk, de tartok tőle, hogy ez csak egy következő következő körös Apple bővítés után lesz csak, azokkal az országokkal egy füst alatt. Ti mit gondoltok?

Én is visszakaptam szó nélkül a pénzt.

Mindig mindenki visszakapja :slight_smile: a bankoknál 7 napig tart általában a settlement, és nagyon ritka hogy nem kerül automatikusan vissza a duplázott összeg. :slight_smile:

1 kedvelés

Ez jó. Most már a Revolut is azt mondja az Apple Pay-ről mint az Apple Pay a Revolutról :slight_smile:

Ha megnézed csak két ország van Európában ahol van Apple Pay, de nincs hozzá Revolut elérhetőség: Magyarország és Luxembourg. Ez pedig megegyezik az utolsó körös Apple bővítéssel. Számomra ebből az következik, hogy egy következő körös Revolut bővítésben nagy valószínűséggel már mi is tényleg benne leszünk, de tartok tőle, hogy ez csak egy következő következő körös Apple bővítés után lesz csak, azokkal az országokkal egy füst alatt.

Szerinted?

Szerintem nem, több ország sincs benne, pl Hollandia :slight_smile:
Sajnos ameddig exkluzivitása van az OTPnek addig nálunk nem lesz.

Hollandiában egyetlen bank sincs Apple Pay-ben az Apple hivatalos listája szerint:

Hollandiában ma indult, a lista pedig 6-án frissült utoljára.

Ez jó hír, mert jó esély van arra, hogy ez az exluzivitás dolog tesztelésre kerüljön.

Az imént olvastam, hogy Hollandiában most még csak az ING van egyedül (úgy mint nálunk az OTP).
A Revolutból kimaradt 3 európai ország (Magyarország, Luxemburg, Hollandia) talán együtt már van akkora falat, hogy külön Revoltos bővítési kört kapjon (szerintem ez még kevés a Revolut szempontjából).

• Ha ez a Revolutos bővítés rövid időn belül mind a 3 országban egyszerre történik, akkor az szerintem cáfolhatja a kért és kapott exluzivitást.

• Ha pedig ezután mondjuk egy Revolutos bővítésből csak mi maradnánk ki, akkor az pedig erősítheti a kért és kapott exkluzivitást.

Meglátjuk :slight_smile: