Monese: Apple Pay-es euró bankkártya bárki számára! (5 euró ajándékba)

Az unicredit erre tökéletesen rácáfolt tegnap :slight_smile:

Regisztráltam (volna) a Monese-re a cikk megjelenése után, feltöltöttem az útlevelemet mint hivatalos iratot, amit azonnal elutasítottak, majd ma küldtek egy e-mailt, hogy írjam le, mi a foglalkozásom, hol dolgozom, illetve mire használnám a szolgáltatást, mert úgy akkor meg tudják tenni a következő lépéseket a számlanyitáshoz. Néhány órára rá teljesen letiltottak, az e-mail-címemet és a telefonszámomat sem használhatom többet náluk, sőt az e-mailben kitértek arra is, hogy ne válaszoljak nekik, mert semmi esetre sem nyithatnak nekem számlát. Tapasztalt valaki hasonlót? Nem tudok róla, hogy okirat-hamisító lennék, illetve nem loptam el más személyiségét sem.

Belsős, de futok még ezzel egy kört. Bár semmi oka nincs rá, hogy azt mondja, hogy nem lesz, ha lesz…

Azért én bizakodok… :slight_smile:

Milyen jó, hogy tálcán adtad oda nekik minden személyes adatod…
Valszeg az van, hogy elég sokan kezdtek el kis hazánkból kártyát igényelni és betelt a pohár náluk. Mondjuk ezt leírhatták volna udvariasan is…

Hm, csak azért fura, mert az app-ben ott az Add to Apple Wallet gomb a számlád beállításainál. Nem hiszem, hogy egy ilyen gomb csak úgy bekerül egy release-be, ez már csak aktiválásra várhat :slight_smile:

Sajnos tapasztaltunk mi is ilyet a mai nap folyamán, valszeg nem tetszett nekik a sok magyar regisztárció (mondjuk ettől van bevételük utánunk), egyelőre mások is email válaszra várnak. Hasonló paraszt módon csinálta sajnos náluk is a bank. A cikket addig levettem, ameddig nem kapunk emailben rendes választ.

Monso természetesen megy, lehet itt sok nekik a postázás vagy nem tudom. Nyilván nem csak mi toltuk meg, hanem rengeteg Facebook csoportba is láttam. :confused: Nem valami korrekt a banktól.

Egy ilyen nagyvállalatnál, pláne egy banknál, az hogy valaki belsős nem jelent semmit. Hacsak nem az adott projekten dolgozik, akkor pont annyit tud róla mint a call centeres vagy az utca embere.
Tudok olyan bankfiókról, ahol sok millióért a komplett IT infrastruktúrát kicserélték majd 3 hét múlva bezárták a fiókot. Ennyire nincs kommunikáció belül.

Köszönöm a választ, írtam nekik a külön supportos e-mail-címükre, egyelőre semmi. Remélem, hamarosan megoldódik a helyzet, de ha így is lesz, egyelőre nem tudom, próbálkozom-e majd újra, mert kissé elveszett bennük a bizalmam.

2 kedvelés

ma jött meg a kártya. ez gyors volt. 3 napja regisztráltam…
egyelőre nem tudom apple payhez hozzáadni, gondolom át kell állítani a régiót.
ha visszaállítom utána magyarra, akkor megmarad vajon a kártya?

Persze :slight_smile:

Köszi, sikerült. Ios 10.3 nem volt elég neki, frissíteni kellett :slightly_frowning_face:

1 kedvelés

Mi sem kaptunk semmilyen választ, csak automatikus emaileket. A cikket visszaraktam, és a végén elhelyeztem egy frissítést. Természetesen, akik regisztráltak és sikerült a kártyát is megrendelniük, működik az Apple Pay, de régióváltás szükséges az aktivációhoz. Ez a cikkben le van írva.

Gyerekek! Bírjátok ki! Május-Június és dübörög az Apple Pay itthon az OTP-nél!

1 kedvelés

honnan az info?
mennyire biztos ez?
pont az otp-nel? :smiley:

Na nekem meg tegnap jött meg a kártyám, de a levélben kapott aktivációs kódot nem fogadja el a rendszer. Nem tudom, hogy hiba csúszott a rendszerbe, vagy nálam most akadt be a “köcsög magyar” faktor a részükről és nem is fog soha működni.

Természetesen írtam a supportnak in-app, de egyelőre még nem válaszoltak (több mint 17 órája).

Szerk: még mindig nem.

Szerk 2: Na az volt, hogy 2 nap után megjelent a Support és kiderült, hogy mivel volt egy cím változásom rögtön a rendelés után (benéztem az irányítószám - város kombót), ezért a Monese instant bezúzta a kártyámat. Tegnap meg is jött az új és már ki is próbáltam, működik királyul.

Sziasztok,

Nekem megérkezett a kártya, aktiválni is tudtam. Apple Wallett-het adás esetén appból:

Viszont ha magyar régión vagyok kapásból elutasít ezzel: Hiba történt a beállításkor.

Ha meg UK régiót választok akkor meg wifin és mobileneten is azt írja, hogy nincs internetkapcsolat (hosszas gondolkodás után) :confused:

WTF?!?!??!

Update:
UK régióval wallett appba be tudom manuálisan tenni a kártyát és utána a régió visszaállítható magyarra.
Dupla kopp a kikapcsolón és már fizethetek is, holnap teszt :wink:

1 kedvelés

Szia! Jó egy régi arcot látni! :grinning:

1 kedvelés

:wink:
Király a cucc, működik rendesen. Már várom, hogy itthon is működjön hazai bankkal :slight_smile:

Ha Magyarországon használom tényleg minimum 2euro konverziós díjat levon? Próbálta valaki?

Hiszi a piszi