Rövid hír: bármikor megérkezhet az eSIM a Vodafone előfizetők számára – elérhető!

Még szerencse hogy a boltban meg azt mondták Eti36-nak hogy nincsen majd csak hétfőtől! Azért én simán kihívnám a boltvezetőt és megkérdezném kiket is alkalmaznak ott, hogy alap infókat sem tudnak lustaságból vagy mert csak simán nem akarnak dolgozni! Basszus ne az ügyfélnek kelljen már jobban tudni mi van a vodánál!

1 kedvelés

nem értem, miért kell ezen fennakadni, meg üzletvezetőt akarni kihívni azzal, hogy az ott dolgozók “alap infókat sem tudnak lustaságból vagy mert csak simán nem akarnak dolgozni”… a legtöbb esetben mindig a céges hierarchia legalján álló munkatárs értesül a legutoljára bármiről is – ebben az esetben ez viszont azért roppant kellemetlen, mert az ügyfelekkel pont ő találkozik elsőként. erről nem ő tehet, hanem a cég belső információáramlása. ebből a hozzászólásodból csak az látszik, hogy sosem dolgoztál ilyen környezetben.

tudtommal a Vodafone hivatalosan továbbra sem jelentette be az eSIM-et.

Valóban nem, DE nagyon sokat beszéltem már az éveim alatt azokkal akik ilyen beosztásban dolgoznak épp és a tapasztalatom az, a normális hozzáállásról, hogy az ügyfél kérdez valamit és aki segíteni akar az utána néz a kérdés alapjának és igen sok esetben talál is valamit ha ért hozzá, ha nem ért akkor persze nem, vagy nem akar érteni akkor sem. Több esetben is előfordult hogy el kellett magyarázni mi is az amiről infót szeretnék, de a normális üfsz-os ezután legalább rákeresett / rákérdezett és igen előfordult hogy hogy nem talált semmit, de olyan is amikor célirányosan keresve már lett infó. Szvsz ez hozzáállás kérdése és ezt nehezményeztem a hsz-ban, hogy elsőre lepattintotta majd mikor erősködött akkor mégis lett valami de az is csak parasztvakítás volt amennyiben tényleg vannak máshol akik használják is a voda eSIM-et.
Ja és ott a beillesztett kép a szolgáltatásról akkor most ez hogyan is van? Akkor most ki is a lusta aki nem is tudja mit kellene árulni?

akkor verjed az asztalt, hívasd ki az üzletvezetőt. az majd biztosan megoldja. attól majd az összes ügyfélszolga azonnal tudni fog mindenről. más meg azért veri az asztalt, ha az adott ügyfélszolga nem ismeri az X androidos gyártó Y kialakítású szoftverének egy eldugott menüpontját.

ők is emberek, és az segíti a legtöbbet az ilyen esetben, hogy te milyen hozzáállással kérdezel tőlük. kismillió kötekedő, a frusztrációját az ügyfélszolgálatosokon levezető ügyfél van, ebbe pedig még a legjámborabb is képes hamar belefásulni, elvégre a problémákról nem ő tehet, de persze az ügyfél őket tudja megfogni.

ez nem sokat számít. majd ha egyszer 1-2 hétig, hónapig kipróbálod, milyen is mindez élesben, rá fogsz jönni, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt most itt elképzeled.

Igen részben neked is igazad van, de erre ismételten csak azt tudom mondani, hogy aki akar segíteni az legalább megpróbálja és egy nappal a bevezetés előtt már illik tudniuk mi is lesz és szokták is, erre vannak a cégen belüli meetingek ha jól tudom.
Amugy meg de igen számít hogy akikkel beszéltem ár akár személyesen akár telefonon kevés kivétellel segítőkészek voltak, akik nem, azokról szólt a hsz-om. Persze lehet hibás a góré is a tájékoztatás hiányában, de az a hozzáálláson nem változtat a pultnál. Ez intelligencia kérdése többnyire, mert nem kezelek a múlt alapján senkit akit először látok és kérdez valamit amit esetleg nem tudok, de van módom utána nézni és főként ha az a dolgom hogy segítsek.

Nem elképzelem, hanem én is emberekkel foglalkozom csak más téren és az én hozzáállásomtól is függ az amit a másik fél tapasztal, ez ugyan így van az üfsz-kal is. Aki nem tud elvonatkoztatni az ne csinálja, ez a véleményem. Lehet még annyi más is csinálni.
Naponta sok km-t autózok a városban is és azért mert sajnálatos módon sokan elfelejtik az irányjelző használatát és hogy azzal segítenék a többi közlekedőt, vagy csak bekanyarodásjelzőnek használják az ucsó pillanatban, nekem még nem kell ezekkel azonosulnom, pedig én is csak akkor használom ha ezzel segítem a másikat, ha nem kell senkinek akkor én sem teszem, igaz erre én oda is tudok figyelni, csak akarat kérdése ez is.

Ez gondolom úgy kell érteni, hogy ha készülék támogatja az esimet akkor azzal adják a fizikai sim helyett ugyanis multi simről szó sincs!

d4b07bf9d1d6c8e46c10e3d37dec9856fdea2283_2_293x500.jpeg

Persze, hogy támogatnia kell a telefonnak, de a multisimnek úgymond amúgy sincs köze az esimhez. Multisim lehet mindegyik fizikai sim.

Aki nem vágja annak írom, hogy ha lesz eSIM akkor a multiSIM is nagyon valószinű elindul náluk (bár a kettő valóban nem igazán függ egymástól) amennyiben kb úgy haladnak majd mint a T-nél történt évekkel ezelőtt és lehet használni minden olyan eszközzel ami azzal megy pl a samu watch-ok is fognak működni. DE az Apple Watch csak akkor fog mikor az Apple engedélyezi és ez jóformán megjósolhatatlan mikor jön el. ( a T-nél kb 1.5 év volt )

Sziasztok!

Nekem sikerült az online felületen az esimre való váltás!

Dettó! Sikeresen átváltottam online, ezután csak kivettem a simet és kész is.

A honlapon továbbra is 2500 Ft az e-simre váltás költsége,akkor mégis fizetős?

itt a Vodafone hivatalos aloldala az eSIM-ről:
https://www.vodafone.hu/esim

mivel az összegyűjtött kérdések alatt díjmentesnek írják, így ingyenes kell legyen. a szöveg alapján pedig csak személyesen lehetne intézni, online nem, bár a fentebb olvasható hozzászólások alapján online is sikerülhet:

Kizárólag személyesen, bármely Vodafone üzletben van lehetőség igényelni a SIM kártya cserét hagyományos/fizikai SIM-ről eSIM-re, vagy fordítva. Meglévő ügyfeleink számára a csere díjmentes . Telefonon és online csatornán nincs erre lehetőség.

hogy aztán most akkor az a hiba, hogy valamiért online is megy, noha a weboldal szövege alapján nem mehetne, illetve hogy 2500Ft-ot ír, noha a weboldal díjmentesnek írja, vagy pedig a szövegek hibásak, ezt nem tudni,

Online működik, 2500 Ft-ot ír. De egyelőre utóbbit nem tudom megerősíteni mivel mióta volt náluk a leállás / fejlesztés, azóta nem kaptam számlát se. Érdeklődésemre azt mondták, hogy tudnak a problémáról, várjak türelemmel majd érkezik a számla és a fizetési határidőt is kitolják. Lassan ismét számlazárás, kíváncsi leszek, hogy megjön-e két havi számla vagy még mindig gondok vannak / lesznek. :slight_smile:

Nekem is sikerült a váltás…MAJDNEM…miután online átváltottam, a folyamat elakadt, se a régi SIMen se az új Esimen nincs szolgáltatás.
Ügyfélszolgálat azt mondta hogy csak leadni tudják hibára mert nem tudtak vele telefonon keresztül semmit csinálni. 30 nap az elhárítás… marha jó, addig nincs szolgáltatás…
A 2500ftra azt mondták hogy az nem érdekes, minuszolják a számlából.

MI VAN??? 30 nap mert elszartak valamit? Sztem fenyegesd meg őket valamivel és mindig írd fel a nevét akivel beszéltél és hogy mikor. Ez tisztán jogszerűtlen, csak hülyének próbálnak nézni.

Kollegam ugyanez, csak tulajdonos es csomag modositassal. 2 hete nem lehet felhivni mert nem kapcsolhato. Ot lehet hivni.

Szinten 30 napot mondtak, a 3. panasznal jar.

Jéézusom.