Több évnyi Androidozás után váltottam iPhone-ra / iOS-re, ezzel kapcsolatos kérdések topikja

Ha Váltottál Androidról, és eddig semmi tapasztalatod volt ezekkel az IOS-t futtató termékekkel, mint nekem. ez a te helyed. :smiley:

Az én storym. 15 év androidozás után voltottam az Almás termékre.
Vannak kérdéseim, problémaim, és érdekességek. Legalábbis nekem azok.
Pl.: Appstoreból miért kell minden app letöltéshez Face ID, avgy Apple ID jelyszó?
Nem látom a statusbarba fent az akksi százalékát, mindíg le kell húzni az értesítési sávot.
Move to IOS alkalmazás nem minden alkalmazást hozott át, a kontaktok közül is csak akkor mutatta az összeset, amikor bekapcsoltam az Icloud syncet is.
Illetve az SMS-eim néha nem jelennek meg, ha vissza akarom keresni, illetve nem a legújjab van legalúl a beszélgetésben, hanem legfelűl.

Egyelőre ennyi.

Kinek mik a tapasztalatai?

Én 10 év után váltottam tavaly augusztusban. :slight_smile:

Ez az App Store-os letöltés dolog az iOS 14 óta van így, előtte ki lehetett kapcsolni ha jól emlékszem. Sőt Apple TV-n még most is ki lehet. Jó kérdés, hogy telefonon miért variálták meg, talán Jadeye vagy valaki tud rá válaszolni.

Move to iOS-sszel nincs tapasztalatom, mert Androidon is mindent a Google felhőben tároltam, szóval nem kellett költözésnél semmivel se vacakolnom. Az alkalmazásaimat feltelepítettem, de telefonszámok és egyebek simán átjöttek ahogy hozzáadtam iOS-hez a Google fiókomat.

Tény, hogy nagyon sok különbség van az Androidhoz képest, egyik-másik nem is túl pozitív, de én nem bántam meg a váltást és nem is valószínű, hogy visszatérnék Androidra.

Nállam még friss az élmény, eddig én sem bántam meg. ezek apró bakik. eddig nekem bejön, van pár dolog, mint a amiket írtam, és a csengőhang, amik zavarnak, de megoldottam őket.
Egy S9 Plus-ról váltottam, ahhoz képest nagy előrelépés a 11 Pro Max.

Gondolom 11 Pro Maxra gondoltál. :smiley:

Apró bakik persze, de teljesen szokhatóak. Olyan dologba még nem futottam bele az én használati szokásiam mellett amivel ne tudtam volna megbarátkozni. Talán egy dolog van, ami “zavar”, hogy eléggé hunglish a készülék. :smiley: Tehát hiába van minden magyarra állítva, vannak olyan alkalmazások amiknek valamiért nincs magyar neve. Pl iTunes Store, Wallet, Watch, App Store stb… És igazából nem értem miért, simán lenne rájuk normális magyar fordítás.

Köszi javítotam, igen arra gondoltam.
a fordítással még nem volt bajom, egyelőre tanulgatom a rendszert.

Az akku % az így is fog maradni. Mivel notch-csal rendelkező telefonod van, ezért nem tudod állandóra kirakni a szátuszt.

Nem notch-os telefonokon lehet csak bekapcsolni.

Rövidtávú tapasztalat a dual simmel. Elsődleges nekem az Esim, azon van az adatforgalom, és arról hívtam eddig. Eddig csak külföldi számmal fordult elő, hogy ki-ki hagyott a vonal 1 másodpercre.
A másodlagos sim, egy Vodás fizikai sim, azzal eddig egyet telefonáltam, ott nem tapasztaltam ilyet.
A telóról csak annyit, hogy nagyjából megbarátkoztam vele, nem szeretem, de mind1.
A face ID, valami marha jó, nem is értem a kollégám mit szenvedett vele.
Az akksi idő fenomenális, 24órán vagyok túl az első töltéstől számítva, és 46%-on van az akksim.
Ami idegesít: Appstoreba nem tudom kikapcsolni, hogy face id, vagy jelszó klljen egy app letöltéséhez.
A beállítások helyéát, hogy mi hol van, még mindíg tanulom.

Az jó hogy eddig ok a dual működés.
Az appstore nálam a letöltéshez a bekapcsoló gombot nyomatja 2x, de talán a koppintással is lehet azt vezérelni, mint az ahogy nekem 3 koppintás a hátuljára és készenlétbe megy, feltéve hogy el nem felejtem :grinning: és gombozok.
A beállításoknál sztem még van pár nem szerencsés fordítás, csak azért nem tudom, mert kb ugyan úgy használom évek óta és ugye az költözésnél is átkerül, hát nem kell sok esetben ott kutakodnom.

3 koppintás a hátuljára és készenlétbe megy???
Igen, 2x megnyomatja velem az oldalsó gombot, majd face id hitelesítés, ha maszkban vagyok, akkor meg Apple ID kódot kér. Na ezt sehogyan sem tudom kikpcsolni.

Ez a 14-es IOS új hozadéka a koppintásos parancsok, a beállítások-kisegítő lehetőségek-érintés és alul találhatsz több lehetőséget (dupla kopp és a tripla kopp, stb )

De miért akarnád kikapcsolni? Vásárlások esetén jelszót kér ez egy biztonsági funkció? azt lehetett csak kikapcsolni, hogy ingyenes alkalmazás ne kérjen jelszót de nem tudom hogy ez a menü most hová került.

https://support.apple.com/hu-hu/HT204030

Vásárlásoknál oké, de minden appnál???
Nekem az a bajom, hogy droidon az ingyenes appokat minden face id, meg ujjlenyomat nélkül letöltötte, csak a fizetőseknél kért autentikációt.
Itt mindegyik appnál kér, ha ingynes, ha nem.

és beállítottad úgy, ahogy a linkelt támogatási szócikkben láthatod? ott van benne a külön opció, hogy ingyenes appoknál egyáltalán ne kérjen jelszót. de ennek már semmi köze a dual SIM-hez.

Persze, megpróbáltam.
De a linken szereplő menü nekem nincs ott.
Youtubeon is kerestem tegnap előtt, ott is ez volt. A vidóban a menü ott van, nekem IOS 14-en nincs.
Tudom, hogy nincs köze, mely topik lenne a legmegfelelőbb erre?
Illetve a kezdő Iphoneos vagyok 15 év android után váltottam kérdésekre? :smiley:

Nyiss neki új topicot. :slight_smile: És akkor ott kérdezhetsz bármit, semmi sem lesz off-topic.

1 kedvelés

A fenti cikkből idézve:

Ha a Touch ID vagy a Face ID be van kapcsolva a vásárlásokhoz, nem látható a Jelszóbeállítások menüpont.

Jogos. Kikapcsoltam, így már nem kér se jelszót, se face ID-t.
Arra esetleg van megoldás, hogy Fizetőshöz lehessen Fac ID-t használni, és nem fizetőshöz ne kelljen semmi?

Na ebben nem vagyok biztos, hogy ennyire meg lehet-e szabni, hátha valaki más tudja.

Plusz engem nem zavar a Face ID-s dolog az ingyeneseknél se. Legalább van időm mégegyszer átgondolni, ellenőrizni, hogy tényleg azt az alkalmazást akarom-e (volt már rá példa hogy véletlen egyel mellényomtam).

@Jadeye: lehet ezeket a hozzászólásokat át lehetne mozgatni a másik, említett topikba.

Az Apple-t ismerve nem csak a pénz miatt tarthatják fontosnak az azonosítást, hanem az adatok miatt is. Azaz az app letöltésének összes következményeihez (fizetés, adatok tőled, stb…) akarja az azonosításodat és jóváhagyásodat. (Pl egy gyerek sok mindennel megpróbálkozik a szülők telefonján :slight_smile: ) Amúgy igazad van, hogy jobb lenne ez ennél testreszabhatóbban…
De mint tudjuk az Apple khm csak óvatosan adagolja a testreszabást.