Igen, csak azzal próbáltam, mivel a Homekit nem látja mint érzékelőt.
Viszont, ha beállítom a EVE alkalmazásban akkor a Homekitben is megjelenik, de azon túl, hogy kézzel tudom kapcsolgatni automatikusan nem csinál semmit.
Hát innen távolról nem tudok több tippet adni sajnos, mennie kéne ha a teszt is megy.
Olvastam fórumokat, sokmindenki panaszkodik, hogy nem mennek az automatizációk.
Van épp egy ilyen automatizáció beállítás az EVE oldalán, ráadásul azt állítottam be és azzal se működik.
Túllépek ezen, mert kezd off lenni Azért köszi a help-et.
Ezittaz:
https://blog.evehome.com/time-to-tackle-dry-air-caused-by-your-heating/
No, közben megoldottam ám, természesen a júzer volt a hülye
Ha nem adsz engedélyt az EVE alkalmazásnak a HomeKit-hez, akkor várhatod a csodát
Amúgy az úgy volt, hogy az elején kinyomtam azt hittem csak a szokásos értesítés küldő engedélykérés.
De adtam neki még egy esélyt leszedtem mindent és újratelepítés után már elolvastam az üzenetet.
Lényeg a lényeg, megy szépen minden.
Naa fasza Legalább mások is tanulnak ebből, köszi! sokan lenyomják, köztük én is
Nagyon jól müködik a Nuki, most már én is felszereltem, de, van egy aprócska dolog és az, hogy igen hangos müködés közben. A két macska szívrohamot kapott az első pár nyitás-zárás közben. De amúgy tényleg jó kis szerkezet.
Kisebb ujdonságok a Nuki-nál. Hamarosan kapható lesz gyári akksi hozzá Powerpack néven és holnaptól előrendelhető fehér színben is.
Igen olvastam, nem rossz nem rossz, az a baj hogy a Nuki felhőhöz külön meg kell venni a központi egységet, így mondjuk az alzán 120.000Ft a zár.
Ha közeledek az ajtóhoz, a telefont érzékelve nyitja az ajtót?
Ha a lakásba közlekedek telefonnal a zsebembe akkor is nyitogatja? vagy ez hogy van megoldva?
köszi aki tudja a választ.
Szia! szeretnék kérdezni pár dolgot töled.
Szia! Figyelek!
Ha közeledek az ajtóhoz, a telefont érzékelve nyitja az ajtót?
Ha a lakásba közlekedek telefonnal a zsebembe akkor is nyitogatja? vagy ez hogy van megoldva?
Igen, van olyan funkciója, hogy az ajtóhoz közeledve automatikusan nyitja azt (bár én ezt biztonsági okokból sosem engedélyeztem). Gyanítom, hogy lakáson belül mozogva nem nyitja ki. Meglátásom szerint a Bluetooth kapcsolatot figyeli, vagyis amikor először érzékeli (műszaki nyelven felfutó élű trigger jel), akkor add egy nyitási jelet. Ellenben ezután, ha folyton látja Bluetoothon az eszközödet, akkor ezután nem fogja nyitogatni. Ez egy nagyobb lakásnál/háznál érdekes, ahol a lakáson belül ki tudsz lépni a Bluetooth hatásköréből, ilyen esetben meglehet, hogy nyitogatja.
a mienk nem nagy, akkor elméletileg ez nem lehet gond.
automatikus nyitás a feleségem miatt lenne fontos, mert a táskákkal akkor egyszerübb lenne a bejutás, milyen biztonsági tényezőre gondolsz ez esetben?
esetleg Danalock zárral van tapasztalatod?
mert ezzel a 2vel szemezgetek.
Ha mondjuk ellopják a telefonját, akkor csak közel kell menniük a bejárati ajtóhoz és már automatikusan bejutottak a lakásba is (a telefon feloldása nélkül).
A Danalockot nem próbáltam. Sokan dicsérik, de a zárbetétet cserélni, vagy kulcsot csináltatni szerintem sokkal drágább és időigényesebb, mint egy normál, nem “okos” zárbetétnél.
19 posts were split to a new topic: Szerintem így kellene működjön egy okos zár
ááá, értem, erre nem gondoltam. egyenlőre köszönöm a választ, ha esetleg még valami eszembe jut, engedelmeddel irok még.
Szívesen. Nyugodtan, bármikor!
Sziasztok,
Engem az érdekelne, hogy lehet távolról vezérelni a zárat ha nincs Nuki bridge, viszont van itthon Apple TV mint homekit hub?
Nem. Kell hozzá Bridge. Pontosabban régebbi Nuki 2.0-hoz kell 3.0 Pro-hoz már nem kell!